x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Broadband Cosmote pe reţelele Zapp 3G

Broadband Cosmote pe reţelele Zapp 3G

de Alexandru Radescu    |    21 Apr 2010   •   00:00

La 10 luni după anunţul preluării Telemobil, Cosmote a lansat serviciile 3G. Operatorul grec exploatează astfel reţeua broadband Zapp, oferind în prezent servicii 3G în 11 oraşe şi alte aproximativ 300 de localităţi.



Cu un abonament Connect 3G se oferă, de exemplu, 5GB trafic la 11,9 euro, cu viteze de până la 21,6Mbps. Există în noua ofertă şi abonamente EVDO care încep de la 7,99 euro/lună şi permit clientului un trafic de 2GB la viteze de descărcare de până la 3,1 Mbps. Pe lângă serviciile broadband UMTS şi EVDO, operatorul mai oferă în prezent şi servicii CDMA (până la 3,1Mbps) şi EDGE (236kbps).

Serviciile 3G oferite de Cosmote România sunt disponibile şi în roaming, în 30 de ţări prin intermediul a 37 de operatori.

Serviciile 3G sunt disponibile în Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa, Galaţi, Craiova, Braşov, Moineşti, Olteniţa şi Orăştie - şi alte aproximativ „300 de localităţi". În mai 2008, Zapp anunţa încheierea lucrărilor necesare acoperirii 3G în 15 din cele 19 oraşe care urma să beneficieze de reţea în frecvenţa de 2.100 Mhz până la sfârşitul lunii iunie 2008: Braşov, Brăila, Sibiu, Arad, Bacău, Satu Mare, Baia Mare, Constanţa, Craiova, Ploieşti, Galaţi, Targu Mureş, Timişoara, Cluj Napoca şi Piteşti.


Vodafone 21.6Mbps
La începutul lui aprilie, Vodafone România anunţa extinderea ariei de acoperire a reţelei HSPA+ (21,6 Mbps download, 5,7 Mbps upload) într-un număr de 15 noi localităţi, în plus faţă de Bucureşti. Vodafone a fost primul operator care a lansat comercial serviciile HSPA+ în Romania, în septembrie 2009, disponibile iniţial în cele mai importante centre de business, zone rezidenţiale, precum şi mai multe spaţii exterioare din Bucureşti.

În septembrie 2009, şi Zapp anunţa o reţea HSPA+ la 21,6Mbps, cu acoperire in Bucureşti, dar comercializarea efectivă a serviciului a întârziat din cauza absenţei modemurilor necesare.

×
Subiecte în articol: redactie