x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget BUSINESS/Cine mai vine la CERF?

BUSINESS/Cine mai vine la CERF?

de Alexandru Radescu    |    14 Ian 2009   •   00:00
BUSINESS/Cine mai vine la CERF?

Singurul eveniment al industriei IT&C rămâne fără tot mai multe companii importante din domeniu. Pe această listă s-a înscris şi Vodafone!



Oficialii Vodafone România au declarat ieri pentru Jurnalul Naţional că nu vor mai participa la ediţia din acest an Computer&Electronic Romanian Fair. În fiecare an, operatorul era printre cei mai importanţi "investitori" în standurile din cadrul expoziţiei, iar evenimentele organizate în halele Romexpo atrăgeau numeroşi vizitatori. Anul trecut, de exemplu, la standul operatorului s-a aflat şi simulatorul McLaren Mercedes, o altă "atracţie" fiind şi prezenţa lui Gheorghe Hagi (ca şi în 2007).

TOT MAI PUŢINI VIZITATORI
De altfel, numărul vizitatorilor la CERF a fost în scădere în ultimii ani, o tendinţă ce se regăseşte şi la majoritatea evenimentelor internaţionale din aceeaşi categorie. Astfel, 60.000 de persoane ar fi trecut pragul CERF-ului în 2008, în condiţiile în care la ediţia din 2005 statistica vorbeşte despre aproximativ 80.000 de vizitatori în cele cinci zile ale evenimentului. La Consumer Electronics Show, desfăşurat săptămâna trecută în Las Vegas, numărul vizitatorilor a scăzut cu 23% faţă de ediţia din 2008. Ediţia din acest an a fost mutată din mai în iunie, respectiv perioada 3-7 iunie, organizatorii fiind încă încrezători în desfăşurarea expoziţiei. "În actualul context economic şi ca urmare a feedback-ului primit atât din partea vizitatorilor, cât şi din partea expozanţilor, în 2009, CERF va avea o nouă structură, trecând de la suita clasică de standuri la o colecţie utilă şi practică de evenimente", ne-a declarat ieri Dan Voicu, director general Expotek, firma organizatoare.
Totuşi, companii importante din domeniu stau pe gânduri dacă să mai investească zeci de mii de euro în standurile de la Romexpo. Astfel, firme precum Orange, Cosmote, Panasonic, Sony sau LG încă analizează oportunitatea participării la "show-ul" IT&C-ului românesc. Dezamăgiţi de ceea ce se întâmpla la eveniment, reacţia marilor companii se putea împărţi anul trecut în două tabere: fie "venim pentru că nu există altceva", fie "la anul nu mai venim, pentru că nu merită". O listă a marilor absenţi de la CERF 2008 cuprinde companii precum Alcatel-Lucent, BitDefender, Ultra Pro, UPC, Samsung, Philips, Flamingo.

×
Subiecte în articol: IT