Autodesk şi A&C International au lansat o nouă campanie antipiraterie pentru a atenţiona asupra riscurilor pirateriei software din domeniul proiectării asistate
O nouă campanie antipiraterie vizează companiile cu activitate de proiectare din domeniul construcţiilor, arhitecturii, cadastrului şi cartografiei.
Autodesk şi A&C International au lansat o nouă campanie antipiraterie pentru a atenţiona asupra riscurilor pirateriei software din domeniul proiectării asistate.
"Proiectele Uniunii Europene pentru o perioadă de şapte ani implică un buget de 58 de miliarde de euro pentru Romănia. Din această sumă, 36 de miliarde de euro reprezintă bugetul de proiecte cu potenţial de piaţă pentru proiectarea din domeniul infrastructurii, construcţiilor, utilităţi şi proiectare mecanică", a declarat preşedintele A&C International, Cristian Dumitrescu. A&C este distribuitorul producătorului de software de proiectare Autodesk in Romănia, piaţă pe care gigantul american deţine "doar" 90%.
Potrivit lui Cristian Dumitrescu, rata pirateriei software Autodesk este mai mare decăt rata pirateriei software in Romănia. Dacă pirateria soft in Romănia (exclus muzică şi film) a scăzut la 69% şi cu ipotetice pierderi de peste 110 milioane de dolari pentru industria de profil, pentru produsele Autodesk procentul de piratare s-ar afla undeva la 84%. Potrivit iniţiatorilor, costurile campaniei se ridică la 100.000 de euro şi se va concretiza atăt prin mesaje informaţionale, căt şi printr-o serie de controale la anumite firme.
DOSARE. In 2006, in Romănia au avut loc peste 600 de controale, in cazuri de utilizare şi distribuire neautorizată de software, faţă de aproximativ 350 de cazuri in 2005, a arătat Magda Popescu, avocat BSA in Romănia, prezentă la eveniment.
In prima parte a acestui an au fost 350 de controale efectuate de autorităţi şi au fost decise 22 de condamnări, faţă de 20 de condamnări anul trecut, a mai arătat reprezentantul Business Software Alliance.
Condamnări
"In prima parte a acestui an au fost 350 de controale efectuate de autorităţi şi au fost decise 22 de condamnări, faţă de 20 de condamnări anul trecut"
Magda Popescu,avocat
Global
La nivel mondial, rata pirateriei software a staţionat anul trecut la circa 35%, iar valoarea estimată a pierderilor este de aproximativ 40 de miliarde de dolari. Potrivit IDC, in Europa Centrală şi de Est, rata pirateriei este in scădere, iar pierderile depăşesc 4,1 miliarde de dolari. In Armenia se inregistrează cea mai ridicată rată a pirateriei (95%), fiind urmată de Republica Moldova (94%), insemnănd pierderi ipotetice de 56 de milioane de dolari. Cea mai scăzută rată a pirateriei este in continuare in SUA (21%), dar tot acolo ar fi şi cele mai insemnate pierderi - 7,23 miliarde de dolari.