x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Carucioare legate la reteaua magazinului

Carucioare legate la reteaua magazinului

de Cristian Ionita    |    27 Iul 2005   •   00:00
Carucioare legate la reteaua magazinului

Cozile din hypermarketuri se pregatesc sa treaca in istorie. In colaborare cu japonezii, australienii au construit U-Scan, caruciorul care scaneaza singur marfa cumparata.

Carucioarele-minune sunt dotate cu computere legate la o retea fara fir, monitoare cu plasma si dispozitive care scaneaza etichetele produselor. Marele avantaj al acestor dispozitive este ca cel care le utilizeaza nu va mai astepta la cozi interminabile la sfarsit de saptamana sau in perioada sarbatorilor. In plus, nu mai este nevoie sa te plimbi printre rafturi cu lista de cumparaturi.

FACILITATI. Consolele iti permit sa descarci propria lista de cumparaturi de pe Internet. Pe rafturi este amplasata o retea de senzori care "pastreaza legatura" cu carucioarele inteligente. In momentul cand te apropii de zona in care se afla un produs aflat pe lista de cumparaturi, computerul de bord lanseaza un semnal de avertizare.

RECLAMA. De asemenea, proprietarii magazinelor pot programa carucioarele sa avertizeze clientii atunci cand trec pe langa un produs aflat "la oferta". In caz ca un produs pe care vrei sa-l cumperi s-a epuizat din raft, poti face comanda sa fie adus. Daca exista pe stoc, vei fi avertizat cand a ajuns pe raft. Daca nu, poti primi un mesaj in momentul cand magazinul a fost aprovizionat cu produsul dorit.

ATRACTIVE. Marile lanturi de magazine cauta modalitati de a transforma cumparaturile intr-o experienta placuta. Carucioarele inteligente produse de Fujitsu sunt deja folosite in Australia, iar in Statele Unite si Anglia se afla in faza de testare. Producatorii lor, Fujitsu Australia, spun ca vor ajunge in magazinele americane peste doua saptamani.

SHOPPING BUDDY
Reteaua de magazine americane Stop&Shop a fost dotata cu carucioare inteligente inca de anul trecut.

Acestea au dispozitive botezate "Shopping Buddy", care se monteaza pe carucior si sunt conectate prin unde radio la serverul supermarketului.

Are un display color, un cititor de carduri si iti ofera informatii exacte despre produsele aflate in magazin. E dotat cu o harta, iti spune unde te afli si cum faci sa ajungi in zona unde se afla produsul pe care il cauti.

Cu ajutorul caruciorului inteligent, poti cumpara produse direct de pe raft, fara sa mai fie nevoie sa stai la coada la casa. Le scanezi si le pui in cos.
×
Subiecte în articol: IT