x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Casa digitala

Casa digitala

de Cristian Ionita    |    21 Dec 2006   •   00:00


Din sumarIntegrare hard si integrare soft / IT&C la standarde europene / De la foarte simplu la cel mai complex / Colectia 007 de la Sony / Plasmele / Casa digitala / Telecomenzi pentru calculator / Sarbatori impreuna cu tripletii UPC / La curent cu ultimele rezultate / Securitate pentru Windows Vista / Atacuri la Webservere / Windows Movie Maker / Guild Wars: Nightfall / Internet - Cumparaturi

Un an digital
Marii operatori romani de telefonie au inceput cursa inarmarilor. Se razboiesc fiecare cu fiecare si toti au ceva de impartit cu Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii. De ce ne-ar interesa? Pentru ca de rezultatul razboiului va depinde in mare masura pretul unui minut de convorbire telefonica in 2007, atat pe fix, cat si pe mobil.
RomTelecom, Cosmote, Zapp, RDS si UPC au ceva de impartit cu tarifele de interconectare "prea mari" ale Orange si Vodafone.
La randul lor, Orange si Vodafone se plang ca le sunt impuse tarife "prea mici". RomTelecom are o problema cu companiile de cablu care furnizeaza si telefonie (RDS si UPC), asa ca s-a hotarat sa le concureze la ele acasa, furnizand televiziune digitala.
Noi astia, utilizatorii de rand, avem sanse sa vedem un razboi cu final fericit. Din moment ce concurentii sunt atat de inversunati, sunt sanse ca preturile sa o ia si mai tare la vale in 2007.
Pana atunci, noi va dorim un an nou digital, in asteptarea vremurilor cand vom vorbi toti gratis la telefon.

×