x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cat mai au de trait PC-urile?

Cat mai au de trait PC-urile?

de IncomeMagazine    |    07 Oct 2012   •   11:37
Cat mai au de trait PC-urile?
Sursa foto: thinkstock
PC-ul nu a disparut inca, dar nu mai este regele lumii tehnologice, ci o victima a concurentei generate de dispozitivele mobile aflate in plina expansiune, precum telefoanele multimedia si tabletele.


PC-ul "nu mai este centrul universului informatic", a declarat Roger Kay, analist la Endpoint Technologies Associates. Iar Hewlett-Packard este o dovada in acest sens. Cel mai mare producator mondial de PC-uri traverseaza o perioada dificila: aflat deja in mijlocul unei restructurari, reprezentantii companiei au anuntat ca nici anul viitor situatia nu va fi redresata, o declaratie care a aruncat pretul actiunilor la cel mai scazut nivel din ultimii 10 ani.

Acest lucru nu este, insa, singura cauza a problemelor sale. Hewlett-Packard se confrunta in ultima vreme, precum concurentul sau cel mai important, Dell, cu o scadere a cererii pentru PC-uri.

Un alt simbol, Microsoft, care si-a construit reputatia pe baza software-ului pentru PC, iar in 2009 ajunsese cea mai mare companie de tehnologie din lume, dupa capitalizarea de piata, a coborat in aceasta saptamana pe locul 3, fiind depasit de Google si Apple.

Citeste mai mult pe incomemagazine.ro

Citeste si
Complotul Microsoft sau cum americanii isi fac drum spre dominatie pe piata tabletelor


Cum va arata viitoarea harta a lumii
Experiment Facebook. Taxa pentru postari speciale

×
Subiecte în articol: Microsoft tableta PC