x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ce spun adresele de mail despre candidaţi

Ce spun adresele de mail despre candidaţi

18 Iun 2013   •   10:55
Ce spun adresele de mail despre candidaţi

În 4 ani de activitate, pe platforma online Tjobs.ro au fost peste 1.800.000 de aplicări pentru cele 560.000 ofertele de muncă disponibile. Cei care și-au arătat interesul pentru aceste oferte au pus la dispoziția agențiilor datele de contact pentru a începe colaborarea, adresa de mail numărându-se printre ele.

Ca și restul informațiilor din CV, adresa de mail ne reprezintă. Atunci când suntem în căutarea unui loc de muncă, adresa de mail trebuie să ajute, nu să ridice semne de întrebare. În experiența noastră, am întâlnit adrese de mail care, prin cuvintele conținute, descalifică respectivii candidați.

Conform bazei de date a platformei online Tjobs.ro, 242 de adrese de mail conțin cuvântul „sex” și derivatele acestuia. O astfel de adresă de mail îl va face pe recrutor să zâmbească, dar nu și să contacteze candidatul.

Cuvântul „pisi” și toate variațiunile pe această temă sunt incluse în 159 de adrese de mail. „Scumpi” și ale lui numeroase terminații (scumpik, scumpica, scumpika, scumpikul), sunt prezente în 176 de adrese de mail. Nici cuvântul „iubi” nu lipsește, fiind inclus, împreună cu multele sale variante, în 170 de adrese de mail. Cuvintele „dulcica,” „dulcika”, „dulcik” fac parte din 157 de adrese. Oricât de drăguțe ar părea astfel de apelative, ele nu își au locul într-un CV, cartea de vizită a candidaților.

Și cuvântul „șmecher” este utilizat, în tot felul de forme: 12 adrese de mail conțin formatul „jmecher”, 118 de adrese de mail conțin formatul „smecher” și 7 adrese de mail conțin formatul „shmecher”. Oricare dintre aceste formate ar trebui evitate.

9 adrese de mail sunt ale unor regi, după cum ne arată includerea cuvântului „regele” în adresa de mail, iar 28 de adrese aparțin unor prințese. Cu o astfel de adresă de mail în CV, recrutorul va crede că acești candidați nu au nevoie, de fapt, de un loc de muncă.

Surprinzător, 4 adrese de mail conțin cuvântul „maimuta”. Luând în considerare faptul că adresa de mail a candidatului este reprezentativă, alegerea unui astfel de cuvânt în compoziția sa ar trebui evitată. Ca și alegerea oricărui alt cuvânt care descrie un animal.

Recrutorii doresc să afle și informații personale despre candidați, dar culoarea părului nu este importantă. 490 de candidați au declarat că sunt blonzi, conform adresei de mail, prin variantele cuvântului „blond”. În schimb, 346 sunt bruneți și doar 21 roșcați.

Cea mai reprezentativă adresă de mail este cea care conține numele oficial al candidatului. Se pot face numeroase combinații de acest fel, fie cu punct între nume și prenume, fie cu liniuță, fie incluzând una sau două cifre, dacă nu se poate altfel. Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă îți pot crea o nouă adresă de mail, pe care să o folosească în acest scop, dacă cea existentă nu îi reprezintă.

×