x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget CEO Vodafone România: Cum va afecta criza financiară industria telecom

CEO Vodafone România: Cum va afecta criza financiară industria telecom

06 Noi 2008   •   00:00

Criza financiară va afecta toate industriile unei economii naţionale şi, implicit, piaţa telecomunicaţiilor, dar impactul va fi mai redus comparativ cu sectorul financiar-bancar, a declarat ieri directorul general al Vodafone România, Liliana Solomon.

"Eu cred că nicio industrie nu este imună la o criză financiară globală şi prin urmare cu siguranţă că acest fenoment va avea impact asupra întregii economii şi implicit asupra pieţei telecomunicaţiilor. Nu pot să apreciez impactul asupra telecomunicaţiilor, dar este clar că piaţa de profil va fi mai puţin afectată decât sectorul financiar-bancar", a spus Solomon, citată de Mediafax.

Şeful Vodafone România a adăugat că este prea devreme pentru a aprecia impactul crizei financiare asupra economiei româneşti.

"Criza financiară abia a ajuns în România, după ce a început deja să afecteze ţările din Europa de Vest", a precizat Solomon.

Directorul general al Vodafone a adăugat că actuala criză va afecta accesul la diferitele surse de finanţare, un element foarte important pentru multe companii, mai ales pentru IMM, iar costurile de creditare vor creşte şi vor diminua profitului net al firmelor. Totodată, cursul leu/euro va fi mult mai volatil.

"Cursul ba scade, ba creşte şi în aceste condiţii o posibilă predictţie este un proces dificil", a afirmat oficialul operatorului de telefonie mobilă.

×
Subiecte în articol: IT