x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Computerul lui Mickey Mouse

Computerul lui Mickey Mouse

10 Aug 2004   •   00:00

Compania Walt Disney s-a hotarat sa intre in competitie cu producatorii mondiali de PC-uri. Nu va speriati, nu vor incerca sa ne vanda servere (Doamne fereste!), in schimb incearca sa ne convinga pustii sa strige: "Tati, tati, vleau si eu un calculator Mickey Mouse!"

CRISTIAN IONITA

Gigantul media a lansat recent un computer pentru copii, botezat "Disney Dream Desk PC". Are urechi de soricel (care tin loc de boxe), unitate DVD, cateva jocuri, o placa de desen digitala si se vinde pe Internet cu 600 de dolari americani.

SUB MARCA DISNEY. Noua "jucarie" face parte dintr-o serie intreaga de produse electronice pentru prichindei lansata acum doi ani. Intre timp au aparut un televizor, un DVD player, un radio cu ceas si un telefon fara fir ce par sa fie desprinse din celebrele filme cu Mickey si Minnie. "Disney Dream Desk PC" poate fi cumparat ca un intreg sau pe bucati. Cei care vor dori sa achizitioneze doar monitorul cu urechi de Mickey Mouse, vor trebui sa scoata din buzunar 299 de dolari americani.

COPIII SUNT PROTEJATI. Computerele vor fi asamblate de Medion AG, o firma germana specializata in producerea PC-urilor "de marca". Ca "dotari suplimentare", cumparatorii vor primi programul ContentProtect (un sistem de filtrare a paginilor de Internet si a mesajelor electronice), care le va proteja copiii de pornografie si de pedofili.

De asemenea, pot fi instalate programe care permit utilizatorilor sa-si populeze propriile inregistrari video cu personaje sau efecte sonore marca Disney. Pana la sfarsitul acestui an, vor mai fi lansate o camera foto digitala si o camera video care se vor asorta cu "Disney Dream Desk PC".

CONCEPTIE. "Disney Dream Desk PC" nu exceleaza la capitolul viteza de procesare. Oricum, este foarte putin probabil ca un copil sa aiba nevoie sa ruleze aplicatii grafice pretentioase sau sa aiba voie sa-si instaleze jocuri "ultimul racnet" (care, de obicei, sunt inundate de violenta, deci cu atat mai mult evitate de parinti).

Deocamdata, computerele pentru copii pot fi cumparate de pe Internet, urmand ca, pana la sfarsitul lunii, sa fie livrate catre magazine. Compania a investit o suma "frumusica" in designul computerului, iar rezultatul este pe masura.

Cum piata computerelor pentru copii este practic pustie, iar Mickey Mouse este un personaj drag chiar si bunicilor, ramane de vazut cati parinti vor reusi sa reziste in fata urechilor albastre de plastic.

DOTARI

"Disney Dream Desk PC" nu este un computer "super-rapid", dar nici nu se poate spune ca e lenes: este dotat cu un procesor Celeron de 2,66 gigaherti si are 256 mega de RAM. Are un monitor TFT LCD (display cu cristale lichide) de 14,1 inchi, un DVD player + CD writer si un mouse ergonomic de dimensiuni reduse.

In plus, este dotat cu "Disney Flix, Disney Pix si Disney Mix", trei programe care permit copiilor sa compuna muzica sau sa animeze diferite personaje Disney.
×
Subiecte în articol: IT Disney dream desk disney dream