x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Conflictele din Siria se mută şi pe Facebook

Conflictele din Siria se mută şi pe Facebook

11 Mai 2011   •   19:38

Pagina de Facebook a Parlamentului European a fost ţinta unui atac informatic lansat de susţinători ai preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, la scurt timp după ce Uniunea Europeană a anunţat sancţiuni împotriva mai multor membri ai regimului de la Damasc, relatează AFP.

Atacul informatic, produs în noaptea de marţi spre miercuri, a fost confirmat de un purtător de cuvânt al Parlamentului European, care a precizat însă că funcţionarea serverelor instituţiei nu a fost afectată.

"Anchetăm ce s-a petrecut, deoarece se pare că atacuri similare au vizat şi alte instituţii, inclusiv Casa Albă, ceea ce indică o operaţiune coordonată", a precizat serviciul multimedia al PE, într-un mesaj publicat pe pagina Facebook.

Mesajul precizează că site-ul a primit un număr foarte mare de comentarii în favoarea lui Bashar al-Assad şi a guvernului sirian, "repetitive şi venind din partea unui număr limitat de utilizatori".

Deşi aceştia sunt, "desigur, liberi să-şi exprime opiniile pe această pagină", această formă de atac informatic nu poate fi acceptată, precizează PE, care afirmă că a decis să elimine comentariile.

Uniunea Europeană a publicat marţi o listă cu 13 reprezentanţi ai regimului sirian consideraţi responsabili pentru reprimarea brutală a manifestaţiilor de stradă, printre aceştia numărându-se şi fratele preşedintelui Bashar al-Assad, Maher, care ocupă funcţia de comandant al Gărzii Republicane.

×
Subiecte în articol: siria parlamentul european facebook