x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Consiliul Concurenţei investighează Asesoft

Consiliul Concurenţei investighează Asesoft

de Alexandru Radescu    |    13 Ian 2010   •   00:00

Consiliul Concurenţei a declanşat din oficiu o investigaţie privind posibila încălcare a Legii Concurenţei de către Asesoft Distribution prin preluarea controlului asupra afacerii de distribuţie de la Flamingo.



”Nerespectarea obligaţiei de a nu implementa o concentrare economică înainte de autorizarea acesteia de către Consiliul Concurenţei reprezintă o încălcare gravă a regulilor privind controlul fuziunilor şi achiziţiilor. De aceea, Consiliul Concurenţei va utiliza toate instrumentele disponibile pentru a se asigura că agenţii economici respectă aceste reguli”, a declarat azi Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Conform prevederilor Legii Concurenţei (nr. 21/1996) este interzisă punerea în practică  a unei operaţiuni de concentrare economice până la emiterea unei decizii de către CC.

În luna martie a anului trecut, Flamingo International a anunţat direcţionarea unui număr de contracte de distribuţie către Asesoft Distribution. Potrivit oficialilor Flamingo de la acea dată, în tranzacţie era vorba de contracte în valoare de 15% din totalul cifrei de afaceri pe 2008, peste 30 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: redactie