x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Controversă 112 - Incompatibilitate şi standarde europene

Controversă 112 - Incompatibilitate şi standarde europene

de Alexandru Radescu    |    09 Ian 2008   •   00:00

Ministerul Comunicaţiilor va prezenta Guvernului, astăzi, un memorandum privind planul de acţiune pentru numărul de urgenţă 112. Memorandumul va fi transmis şi Comisiei Europene şi va fi urmat de o ordonanţă care va fi aprobată de Parlament în luna februarie, prin care STS va primi fondurile necesare achiziţionării unui soft care va permite identificarea apelanţilor, a arătat ministrul Karoly Borbely, într-o conferinţă de presă UDMR.

"În momentul de faţă, toţi operatorii din România sunt capabili să identifice apelantul, doar STS este în imposibilitatea de a efectua acest lucru”, a declarat Borbely citat de Mediafax.


STS-ul are varianta sa în ceea ce priveşte această incompatibilitate tehnologică.
"Operatorii de telefonie mobilă au implementat soluţii personalizate de localizare ca facilitate comercială de reţea dar soluţiile nu sînt conforme cu standardul european (implementat de STS – n.red.) şi ca urmare nu pot fi preluate de Serviciul 112”, a declarat pentru Jurnalul Naţional purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, colonel Adrian Fulea. Sistemul Naţional pentru Apeluri de Urgenţă a implementat o soluţie standard de localizare « în conformitate cu standardul european ETSI TS 102 164 , acest standard precizînd modul de furnizare a informaţiei de localizare a apelului de urgenţă pe durata acestuia. Netrimiterea acestor informaţii in formatul standard amininti este echivalentă cu lipsa acesteia pentru Serviciul 112”, precizează reprezentantul STS. 

×
Subiecte în articol: IT