x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Copiii danezi, tot mai controlati

Copiii danezi, tot mai controlati

05 Mai 2004   •   00:00

Copilaria nu va mai legata de libertate, ci de bratari de supraveghere.

ALEXANDRU RADESCU

Copiii care merg sa se joace in parcul danez Legoland vor fi intampinati la intrare de cate un mic dispozitiv de supraveghere, care le va fi prins in jurul incheieturii.

Cu un asemenea produs high-tech, ei pot sa se joace departe de ochii parintilor, dar acestia vor sti oricand unde se afla odraslele.

Dispozitivul in cauza se bazeaza pe tehnologie Wi-fi. In clipa in care parintele vrea sa stie unde se afla pustiul trimite un mesaj de pe telefonul mobil si va primi imediat un raspuns pe ecranul mobilului.

„Gadget" de export

Avand in vedere succesul de care s-a bucurat acest „gadget" (din partea parintilor si bunicilor), producatorii danezi de la „KidSpotter" vor sa exporte produsul si in parcuri de distractie din SUA si Europa.

Indepartarea copiilor de parinti este una dintre grijile perene din parcurile de distractii, spune purtatorul de cuvant de la Legoland, iar aceasta bratara aduce liniste si la paznicii parcurilor.

In acelasi timp, o alta firma daneza de high-tech a anuntat scoaterea pe piata a unui alt tip de bratara „de control", pe baza sistemului Bluetooth, a caror raza de actiune se afla in diverse gradini publice din Copenhaga (capitala Danemarcei). Aceasta inovatie tehnologica apare la putin timp dupa ce in SUA pe piata high-tech isi facuse aparitia un telefon pentru copii dotat cu GPS. Atat timp cat era deschis, telefonul permitea parintilor sa stie locul in care li se afla copiii.
×
Subiecte în articol: IT