x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Coreea de Sud acuză Coreea de Nord pentru atacurile informatice

Coreea de Sud acuză Coreea de Nord pentru atacurile informatice

de Cristian Ionescu    |    13 Iul 2009   •   00:00

Armata Coreei de Nord este acuzată în continuare că ar fi în spatele seriilor de atacuri cibernetice îndreptate împotriva sud-coreenilor şi SUA din ultima săptămână, potrivit unui raport al Coreei de Sud, citat de ITnews.com.au



"Laboratorul 110 al Ministerului Popular pentru Forţele Armate de Nord, care este o echipă de hackeri, a primit ordinul de a distruge reţelele de comunicaţii sud-coreene," se arată într-un raport al National Intelligence Service al Coreei de Sud, în cadrul unei sedinţe parlamentare, desfăşurate cu uşile închise.

În raportul Agenţiei se vorbeste de 438 de computere infectate cu malware, oficial raportate ca fiind folosite pentru atacurile informatice.

Atacurile informatice asupra unor zeci de site-uri guvernamentale americane si sud-coreene se pare că au încetat de vineri, 10 iulie, dar au compromis sute de calculatoare personale transformate în "zombie" de către atacatori. Acestea au fost folosite de hackeri pentru a bloca sau încetini funcţionarea site-urilor atacate.

Coreea de Nord a fost vazută de la început ca prim suspect a atacurilor, deşi iniţial nu a fost inclusă oficial pe lista Comisiei de Comunicare Sud-Coreene (KCC) de cinci ţări bănuite de provenienţa atacurilor.

×
Subiecte în articol: IT