x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cosmote şi Vodafone fix sunt lideri la portabilitatea numerelor

Cosmote şi Vodafone fix sunt lideri la portabilitatea numerelor

de Alexandru Radescu    |    07 Ian 2009   •   00:00

Peste 15.000 de numere de telefon au fost portate în primele două luni de la introducerea acestui serviciu telecom în România, conform unei statistici a Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii.



În telefonia mobilă, Cosmote a câştigat cei mai mulţi clienţi, respectiv 5.960 de utilizatori care au schimbat operatorul păstrându-şi numărul, pe poziţia a doua aflându-se Orange cu 4.167 noi clienţi. Vodafone a atras 3778 de clienţi, RCS&RDS-38 şi Telemobil-41. La telefonie fixă conduce Vodafone (555 clienţi), urmat de UPC (425). RDS a câştigat 403 utilizatori, Romtelecom-210 iar Telemobil-62.

CONDIŢII
"Aşa cum anticipam, cele mai multe portări se produc în zona telefoniei mobile. Numărul de cereri înregistrate, ca şi numărul de portări efectuate, corespunde estimărilor noastre. Până acum, numărul maxim de portări permise fiecărui operator pe zi era de 300. Vom majora această limită progresiv,  atât cât va fi necesar, în funcţie de numărul de solicitări care vor fi înregistrate” , a precizat preşedintele ANC Liviu Nistoran.
Portabilitatea numerelor este un serviciul telecom care permite utilizatorilor să păstreze numărul de telefon atunci când schimbă furnizorul de servicii. Se pot porta numerele de telefonie fixă, mobilă şi numere speciale precum cele din categoria 0800 sau 0900. Portarea se face doar în cadrul aceleaşi categorii (fix-fix, mobil-mobil).

×
Subiecte în articol: IT