x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Creste numarul formularelor electronice

Creste numarul formularelor electronice

02 Iun 2004   •   00:00

Prin intermediul serviciilor online disponibile prin Sistemul Electronic National (www.e-guvernare.ro), 232 companii din Capitala, mari contribuabili, au depus online 669 declaratii corespunzatoare lunii aprilie, informeaza Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

CRISTIAN IONITA

Alte 306 declaratii au fost depuse online prin www.e-guvernare.ro de 60 mari companii, in lunile martie si februarie 2004.

FORMULARE. Cele 6 servicii electronice sunt disponibile la adresa http://formularunic.e-guvernare.ro, pentru persoanele juridice mari contribuabili, si au ca destinatari: Casa Nationala de Pensii si Asigurari Sociale, Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca, Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate si Ministerul Finantelor Publice. La acestea se adauga Depunerea bilantului contabil - Ministerul Finantelor Publice, care poate fi accesat prin e-guvernare.ro.

PROCEDURA. Dupa depunerea electronica a documentelor (declaratii si bilanturi), fiecare declarant primeste cate o recipisa electronica ce atesta faptul ca documentul a fost livrat catre institutia care il gestioneaza.

Pentru accesarea acestor servicii, agentii economici trebuie sa se inregistreze in Sistemul Electronic National, solicitand Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI)_eliberarea unui certificat digital.

Deocamdata, serviciile sunt disponibile pentru aproximativ 450 de mari agenti economici care au, astfel, posibilitatea de a testa sistemul si de a se obisnui cu facilitatile electronice pe care le au la dispozitie. Sistemul se va extinde gradual atat pentru marii contribuabili din alte judete, cat si pentru IMM-uri.
×
Subiecte în articol: IT