x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cu GPS-ul după chiulangii

Cu GPS-ul după chiulangii

de Anca Aldea    |    25 Feb 2011   •   19:23
Cu GPS-ul după chiulangii
Sursa foto: /Reuters
153764-reuters-shannon-stapleton-rtr1snix.jpgÎntr-o şcoală din orăşelul californian Anaheim a fost implementat un sistem de urmărire a chiulangiilor... cu ajutorul GPS-ului. Programul este util nu doar pentru elevi, care sunt îndemnaţi astfel să fie mai conştiincioşi, ci şi pentru conducerea şcolii, care pierde, pe zi, 35 de dolari din cauza nemotivaţilor.

Poliţia, comitetul de părinţi şi directorul şcolii au implementat, săptămâna trecută, programul-pilot de urmărire. Timp de şase săptămâni, chiulangiii din clasa a şaptea şi a opta, care au lipsit nemotivat de cel puţin patru ori de la începutul anului până în prezent, vor parti­cipa la un experiment menit să-i aducă pe calea cea dreaptă.
"Ideea nu e să pedepsim aceşti copii, ci să încercăm să-i ajutăm să nu ajungă pe stradă, în bandele de cartier", spune un reprezentant al firmei de GPS-uri.

Potrivit publicaţiei online ocregister.com, copiii care au probleme cu absenţele vor purta la ei, în următoarea lună şi jumătate, câte un dispozitiv cu GPS, de mărimea unui telefon mobil. În fiecare dimineaţă, ei primesc un apel automat care le aminteşte că a venit momentul să se ridice din pat şi să plece spre şcoală. Apoi de cinci ori pe zi, ei trebuie să introducă în dispozitiv un cod pentru a-şi dezvălui locaţia.

Chiulangiii sunt apelaţi telefonic de un suprave­ghetor de cel puţin trei ori pe săptămână. Tehnologia GPS-ului în urmărirea chiulangiilor a fost aplicată, până acum, cu succes în oraşe precum San Antonio şi Baltimore. În 77 până la 95% dintre cazuri, chiulan­giii "cronici" s-au întors la cursuri şi au renunţat să mai absenteze nemotivat. Programul este suportat financiar de autorităţile statului California.

×