x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum aperi Windows de virusi si hackeri

Cum aperi Windows de virusi si hackeri

21 Mai 2004   •   00:00

Microsoft a lansat recent un compact disc ce rezolva toate problemele de securitate ale Windows descoperite pana in luna octombrie 2003. Poate fi comandat gratis si soseste prin posta in cel mult patru saptamani.

CRISTIAN IONITA

La fiecare cateva zile, apare o stire despre un virus care exploateaza o preoblema de securitate a sistemului de operare Windows. Fraza „Milioane de utilizatori s-au ales cu computerele infectate, iar companiile au pierdut miliarde de dolari din cauza virusului", este nelipsita atunci cand se evalueaza pagubele. Toate astea se repeta la infinit, ca o poveste fara sfarsit.

Solutia

Din fericire, exita o solutie simpla: actualizarea sistemului de operare (update). Vestea proasta este ca foarte putini se deranjeaza sa-si faca update la Windows. Unii nu stiu cum, iar altii nu au chef. Ce-i drept, foarte multi utilizatori au o conexiune la Internet prea lenta si nu au chef sa astepte ore in sir cat dureaza sa descarce toate patch-urile (programele care rezolva diferite probleme de securitate).

Oricum ar fi, nu merita riscul sa-ti lasi sistemul de operare descoperit in fata virusilor sau hackerilor. Aceasta este principala cauza pentru care date importante ajung pe mana unor persoane rauvoitoare sau dispar pentru totdeauna de pe hard disk.

Gratis

Pentru cei cu o conexiune la Internet mai lenta a fost inventat „Windows Security Update CD", adica CD-ul care updateaza toate variantele sistemului de operare, indiferent daca este vorba de Windows 98, Millenium, XP sau 2.000. Se comanda pe Internet si nu costa nimic.

CD-ul minune

Cea mai simpla varianta pentru a comanda „Windows Security Update CD" este sa accesati adresa de Internet http://www.microsoft.com/security/protect/cd/order.asp. Completati campurile libere ale formularului electronic cu datele dumneavoastra (adresa e-mail, nume, prenume si adresa postala), apoi trimiteti comanda si asteptati cateva saptamani.

Nu aveti nimic de pierdut pentru ca CD-ul nu va costa nici un leut. Microsoft suporta chiar si cheltuielile postale.

Dupa ce a sosit „marfa" este suficient sa introduceti CD-ul in unitatea CD Rom a computerului dumneavoastra si sa urmati instructiunile. Programul va detecta automat ce sistem de operare folositi, apoi va va prezenta o lista din care trebuie sa selectati patch-urile pe care doriti sa le instalati. Cel mai bine este sa le selectati pe toate.

Update pe Internet

Trebuie sa stiti ca CD-ul contine patch-urile emise de Microsoft pana la data de 15 Octombrie 2003. Asa ca va trebui sa intrati si pe site-ul Windows Update, pentru a instala cele cateva patch-uri aparute intre timp. Oricum, va asiguram ca va dura cateva minute, nu cateva ore. Daca aveti o conexiune cat de cat buna (chiar si dial-up), este mult mai simplu sa faceti update la Windows direct de la adresa http://windowsupdate.microsoft.com, fara sa mai comandati CD-ul. Nota: Pentru Romania puteti comanda CD-ul trimitand o cerere la adresa infocenter@open.ro
×
Subiecte în articol: IT windows cd-ul update