x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum faci Windows sa mearga "ca uns"

Cum faci Windows sa mearga "ca uns"

28 Mai 2004   •   00:00
Cum faci Windows sa mearga "ca uns"

Sistemul de operare Windows are atatea optiuni, incat un utilizator obisnuit nu reuseste niciodata sa le descopere pe toate. Totusi, cateva comenzi extrem de simple sunt suficiente pentru a va face computerul mai prietenos.

CRISTIAN IONITA

In randurile urmatoare va vom prezenta cateva trucuri "Windows" foarte usor de executat. Incercati-le si veti descoperi ca pot fi extrem de folositoare in anumite situatii.

DETALII. Daca vrei sa afli mai multe detalii despre fisiere, deschide folderul pe care doresti sa-l personalizezi, apoi da click pe View, Details. Va aparea o lista de fisiere, iar in dreapa fiecaruia va fi afisata dimensiunea, tipul si data la care a fost creat.

Daca dai click pe Modified, fisierele se vor aranja in functie de data la care au fost modificate ultima oara. In felul acesta vei gasi imediat ultimul fisier pe care l-ai folosit. De asemenea, utilizand aceasta optiune poti aranja documentele in ordine cronologica.

Daca dai click pe Name, fisierele se vor aranja dupa nume, in ordine alfabetica (incepand cu litera "A"). Daca mai dai inca o data click pe Name, la inceput vor aparea fisierele care incep cu litera "Z".

IDENTICE. Daca vrei ca toate folderele tale sa arate la fel ca cel pe care ti l-am prezentat mai sus, da click pe Tools, apoi Folder Options, View, Like Current Folder.

FULL SCREEN. Poti mari un folder pana cand ajunge cat tot ecranul apasand pe tasta F 11. Pentru a-l aduce la dimensiunile initiale, este suficient sa mai apesi inca o data pe F 11.

FISIERE ASCUNSE. Setarile standard ale Windows ascund fisierele de sistem pentru a impiedica stergerea acestora din greseala. Va puteti folosi de aceasta optiune pentru a ascunde anumite lucruri de privirile indiscrete. Dati click cu butonul din dreapta al mouse-ului pe orice fisier sau folder si selectati Properties. Se va deschide o fereastra unde trebuie sa bifezi casuta pe care scrie Hidden. Da click pe OK si fisierul va disparea ca prin minune.

Cand vrei sa gasesti iar fisierul ascuns, deschizi un folder, dai click pe Tools, Folder Options, View, apoi bifezi "Show hidden files and folders".

SPATIU PE HARD. Daca vrei sa afli cat spatiu liber mai exista pe hard disk sau pe o discheta, deschide My Computer (de pe desktop), da click dreapta pe iconita discului, apoi pe Properties. Se va deschide o fereastra cu un grafic de tip placinta. Partea albastra reprezinta spatiul liber.
×
Subiecte în articol: IT click