x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum stii daca ai telefonul ASCULTAT? SnoopSnitch, solutia cea mai simpla!

Cum stii daca ai telefonul ASCULTAT? SnoopSnitch, solutia cea mai simpla!

16 Ian 2015   •   19:10
Cum stii daca ai telefonul ASCULTAT? SnoopSnitch, solutia cea mai simpla!



Security Research Labs, o companie germana producatoare de software, a dezvoltat SnoopSnich - o aplicatie capabila sa alerteze utilizatorul unui smartphone atunci cand sesizeaza ca se incearca interceptarea comunicatiilor telefonului.

Aplicatia detecteaza cand se incearca spionarea dispozitivului prin utilizarea vulnerabilitatilor de securitate ale sistemului de operare Android si a unui simulator de tipul International Mobile Subscriber Identity catcher (IMSI) .

International Mobile Subscriber Identity catcher este un sistem care simuleaza functionarea unei celule GSM a furnizorului serviciului real de telefonie mobila si se interpune intre aceasta si dispozitivul utilizatorului, interceptand convorbiri telefonice, mesaje si monitorizand deplasarea mobilului.

SnoopSnitch aduna si analizeaza toate comunicatiile smartphone-ului si avertizeaza in momentul in care securitatea acestuia este pusa in pericol de IMSI catchers sau de atacuri de tip SS7, fara a lua si masuri impotriva acestora.

Pentru a instala SnoopSnitch smartphone-ul trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- existenta privilegiul de acces la codul sistemului de operare Android (un telefon “rootat”) si posibilitatea de a modifica acest cod
- telefonul sa aiba un chipset Qualcomm
- sa ruleze versiunea 4.1 sau superioara a sistemului de operare Android.

*#21#

Cu acest cod puteți afla dacă apelurile și mesajele dumneavoastră sunt redirecționate. Statutul diferitelor tipuri de redirecționări care au loc împreună cu numărul și informația care este transferată, va fi afișat pe ecranul telefonului. Această funcție este folosită de obicei de către parteneri geloși sau de părinții care încearcă să-și protejeze copiii de spam ori criminali.

*#62#

Formați acest cod, dacă vă pare că nimeni nu vă poate contacta și doriți să aflați dacă apelurile și mesajele și datele sunt redirecționate. S-ar putea ca în acest caz apelurile vocale sa fie redirecționate către unul dintre numerele de telefon ale operatorului mobil.

##02#

Cu ajutorul acestui cod universal veți putea anula toate formele de redirecționare din telefon. Acest cod poate fi folosit înainte de a utiliza roaming-ul pentru ca să nu mai pierde-ți banii din contul dumneavoastră pentru apelurile care sunt redirecționate în mod implicit către mesageria vocală.

*#06#

Tastând acest cod, puteți afla numărul de identificare IMEI (International Mobile Equipment Identifier). Este foarte important să știți acest număr pentru ca să puteți găsi telefonul în caz de furt. Locația sa este transmisa automat la operatorul de rețea atunci când este conectat, chiar dacă este introdusă o cartelă SIM diferită. Dacă cineva a aflat numărul IMEI al telefonului dumneavoastră, vă poate afla modelul și caracteristicile sale tehnice, făcându-vă vulnerabil pentru toate felurile de spionaj sau atac cibernetic.

×