Cam anul trecut pe vremea asta, fostul ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu, lua decizia de a publica pe site-ul institutiei tabele cu salariile de la unitati din subordinea MCSI si de la cele la care Ministerul este actionar majoritar.
La “capitolul' Radiocom, de exemplu, au iesit in evidenta salarii precum cel de specialist in relatii publice (10.913 lei, net), de bucatar (2900 de lei), de lacatus mecanic (peste 3000 lei), unii directori castigand si peste 13.000 lei. In conditiile in care Societatea Nationala de Radiocomunicatii incheiase anul 2008 cu pierderi de 97,8 milioane de lei, la afaceri de 316,2 milioane de lei. Vremurile se schimba radical pentru multi dintre angajatii SNR intrucat actualul ministrul de la Comunicatii, Valerian Vreme, a anuntat ieri ca restructurarile vor viza 450 de angajati ai companiei. In prezent, Radiocom are 1950 de angajati, potrivit ministrului.
O alta institutie din subordinea MCSI, vizata de restructurari de personal, este Posta Romana, de unde 2.000 de angajati vor fi concediati din 34.000 in prezent.
"In ceea ce priveste Posta Romana procesul a demarat in aceasta saptamana. Avizele sunt luate si vom asista in urmatoarele doua luni la un proces accelerat de restructurare", a precizat ieri Vreme, intr-o conferinta de presa. Pe 17 iunie, ministrul Comunicatiilor anunta ca la Posta Romana va avea loc una dintre cele mai mari restructurari din istoria operatorului, atat din punct de vedere functional, cat si structural, fara sa precizeze insa cifre cu privire la numarul salariatilor care vor fi afectati de “reforma'. La sfarsitul lunii mai, directorul general al CNPR Daniel Neagoe declara ca 2.000 de angajati ai Postei Romane vor fi concediati, aproximativ 6% din total. Ulterior, Neagoe a precizat ca fiecare salariat al Postei isi va lua doua zile de concediu fara plata in fiecare luna, pana la finele anului, prin rotatie.
Pe de alta parte, nu vor fi facute concedieri la noua structura cu nume pompos: “Centru de excelenta IT pentru Guvern'. Pentru aceasta entitate vor fi comasate Centrul National de Management al Sistemelor Informatice, Centrul National Romania Digitala si Centrul de Supercomputing.
"Vom face o comasare intr-un centru de excelenta IT pentru Guvern, in care sa fie dezvoltate solutii informatice care sa opereze principalele platforme de e-guvernare. Aceste centru va deveni un instrument de consultanta pentru alte institutii ale statului in proiecte de dezvoltare a sistemelor informatice", a mai spus ministrul.