x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Pericole online de Sfântul Valentin. Vezi de ce trebuie să te fereşti

Pericole online de Sfântul Valentin. Vezi de ce trebuie să te fereşti

de Alexandru Radescu    |    06 Feb 2013   •   18:18
Pericole online de Sfântul Valentin. Vezi de ce trebuie să te fereşti

O pseudo-sărbătoare importată prin cablu-Tv precum “Valentine’s Day” are costuri tot mai mari. Nu doar pentru cei (îşi) cumpără dragostea la chioşc, ci şi pentru cei care o visează online. Cyber-infractorii sunt pe fază şi au dezlănţuit un val de escrocherii ştiind că are balta...guvizi.

Una dintre escrocheriile care se răspândesc cu repeziciune atrage utilizatorii cu wallpaper-uri de Valentine’s Day şi îi redirecţionează către site-uri frauduloase. Acestora li se promite apoi că vor câştiga telefoane iPhone 5 şi li se cer detaliile personale. Păcăleli asemănătoare, în numele lui Cupidon, circulă şi pe Facebook. Statisticile arată că spam-ul de Valentine’s Day reprezintă aproape 7% din întregul volum de spam la nivel global.

“Internauţii ar trebui să evite site-urile de dating false, cadourile la preţ redus sau profilurile dubioase pe reţelele de socializare. Toate acestea colectează datele personale şi fură identitatea şi banii utilizatorilor’’, avertizează Cătălin Coşoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.

×