x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget CYBER-INFRACTORI/România deţine 13% din serverele “economiei underground”

CYBER-INFRACTORI/România deţine 13% din serverele “economiei underground”

de Alexandru Radescu    |    25 Noi 2008   •   00:00

România găzduieşte 13% din serverele “economiei underground”, conform unui raport al companiei de securitate informatică Symantec, prezentat ieri.

Suntem pe locul al doilea în lume, după SUA, şi pe locul I în Europa într-un top care vizează în special canalele IRC şi forumuri, văzute ca mediul în care se vând parole, cărţi de credit, informaţii folosite în fraude online.

Pentru a strânge aceste informaţii, cercetătorii Symantec au supravegheat canale IRC şI diverse forumuri de pe Internet în perioada 1 iulie 2007-30 iunie 2008. Pe de altă parte, raportul companiei este “consolidat” cu evenimente relatate de mass-media internaţionale prin 2003, diverşi reporteri fiind atunci în România pentru a culege informaţii.

 Din informaţiile culese de oamenii Symantec, un utilitar folosit pentru a monitoriza “activitatea tastaturii” se vinde şi cu 23 de dolari în timp ce găzduirea unei tentative de phishing te costă 10 dolari. Informaţiile legate de cărţi de credit reprezintă aproximativ 30% din totalul “tranzacţiilor” efectuate de cyber-infractori.

×
Subiecte în articol: IT