x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Deutsche Telekom a spionat viaţa privată a unor candidaţi la posturi în companie

Deutsche Telekom a spionat viaţa privată a unor candidaţi la posturi în companie

20 Mai 2009   •   00:00

Grupul german Deutsche Telekom, care a fost de curând afectat de un vast scandal privind spionarea salariaţilor, a spionat, în plus, viaţa privată, inclusiv cea sexuală, a anumitor candidaţi la un post în filialele din străinătate ale companiei, a anunţat presa germană, citată de AFP.



Gigantul german din domeniul telecomunicaţiilor a încredinţat unor agenţii de detectivi privaţi sarcina de a efectua anchete asupra anumitor candidaţi la posturi importante din cadrul filialelor sale din Balcani şi Europa de Est, anunţă cotidienele Handelsblatt şi Der Tagesspiegel.

Cotidienele citează astfel un raport întocmit la 22 aprilie 2004 referitor la o femeie, conducătoare a unei întreprinderi croate de telecomunicaţii, care a fost selectată să fie numită într-un post important din cadrul filialei locale a grupului german.

Candidata "are reputaţia de a fi o parteneră sexuală foarte experimentată şi inventivă", "preferă bărbaţii mai în vârstă" şi "este cunoscută în anturajul ei ca o fiară sălbatică, având un apetit sexual ieşit din comun", precizează raportul.

Un alt raport, care poartă menţiunea "sursa: BND" (sigla serviciilor de spionaj extern ale Germaniei), oferă detalii cu privire la înclinaţiile spre alcoolism şi o presupusă capacitate de corupţie a unui alt candidat.

Potrivit unui fost "consilier pentru securitate" al Deutsche Telekom, citat sub protecţia anonimatului de Handelsblatt, grupul german ar fi procedat la zeci de anchete de acest gen în Croaţia, Macedonia, Slovenia şi Ungaria.

Conducerea Deutsche Telekom a declarat pentru Handelsblatt că, din contră, nu a efectuat nicio anchetă cu privire la viaţa privată a candidaţilor.

×
Subiecte în articol: IT