x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Distinctie - Romanii castiga in razboiul creierelor

Distinctie - Romanii castiga in razboiul creierelor

de Cristian Ionita    |    30 Iun 2005   •   00:00
Distinctie - Romanii castiga in razboiul creierelor

Echipa Universitatii Politehnice Bucuresti au castigat medalia de broz in cel mai prestigioas concurs international de programare pentru studenti - ACM.

Marius, Dan si Mugurel au crescut o data cu computerele. Sunt colegi la Universitatea Politehnica Bucuresti, au un profesor extraordinar - Valeriu Iorga - si tocmai au castigat o medalie de bronz in cel mai tare concurs international de programare pentru studenti - ACM.

Cand auzi la ce nivel au reusit sa ajunga, te astepti ca intreaga lor viata sa se rezume la butonatul tastaturii. Nimic mai fals. Au o viata personala normala, au umor si ii asteapta niste slujbe groaznic de bine platite imediat dupa ce termina facultatea.

Asta nu inseamna ca nu au muncit sa ajunga aici. S-au imprietenit cu calculatorul de la gradinita, iar in scoala generala au inceput sa invete programare. In liceu au castigat concursuri europene.

PERFORMANTA. La editia 2005 a ACM, incheiata la Shanghai, au depasit 4.100 de echipe similare cu a lor, demonstrand ca Politehnica are studenti la Informatica mai buni decat 1.500 de universitati din 70 de tari. ACM este prescurtarea de la Concursul International Universitar de Programare organizat de Asociatia pentru Masinile de Calcul.

Marius Andrei e veteranul. Acum doua zile si-a sustinut lucrarea de licenta. Evident, a luat examenul fara probleme. Are deja in buzunar un contract cu Google si trebuie sa inceapa treaba de vara asta chiar in campusul gigantului din Mountain View, California. Pentru un post ca al lui, salariul de pornire este de 80.000 de dolari pe an.

URMAS. Mugurel Andreica a ajuns pentru a doua oara in finala concursului ACM. Mai are un an si termina si el facultatea. Profesorul Valeriu Iorga, cel care antreneaza echipele Politehnicii pentru concursurile internationale, l-a desemnat sa-i urmeze la "carma" generatiilor urmatoare de studenti geniali. Asta spune tot.

MEZINUL. Dan Ghinea abia a terminat anul intai si se poate lauda deja cu o medalie ACM. Mezinul echipei spune ca nu este nerabdator sa plece din Romania. Chiar daca va fi convins cu o slujba foarte buna in strainatate, spune ca se va intoarce in tara imediat ce va capata suficienta experienta.

Universitatea Politehnica din Bucuresti nu este la prima participare in finala acestei competitii. Ea a mai participat la "Marea Finala" in 1995 la Nashville, 1996 - San Jose, 1998 - Atlanta, 1999 - Eindhoven, 2001 - Vancouver, 2002 - Hawaii si in 2005 - Shanghai. Antrenor al echipei a fost de fiecare data profesorul Valeriu Iorga.

REZULTAT. La editia de anul acesta, echipa romaneasca a obtinut cel mai bun rezultat: locul 10 in clasament, fapt care i-a adus medalia de bronz. Primele patru clasate au fost medaliate cu aur, urmatoarele patru cu argint, iar ocupantele locurilor 9-12 cu bronz.

Organizatorii competitiei au anuntat ca Finalele Mondiale ICPC 2006 se vor desfasura la Baylor University, San Antonio, Statele Unite.

LA GRADINITA
"Ca sa ma trezeasca, tata imi arata cate un joc pe HC. Saream imediat din pat. Nu trecea prea mult si miscam eu vreun cablu, iar masinaria se reseta. Apoi plecam la gradinita" - Marius Andrei, membru in echipa Politehnicii

SUSTINERE
"Trebuie sa le aratam ca le putem oferi conditii sa se realizeze aici, in Romania, sa nu aiba senzatia ca se irosesc" - Valeriu Iorga, antrenorul echipei
×
Subiecte în articol: IT