x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Doar 10% din companiile din România folosesc cloud public

Doar 10% din companiile din România folosesc cloud public

de Alexandru Radescu    |    30 Mai 2012   •   15:05

Un studiu CIO Council arata ca 55% dintre companiile mari din Romania folosesc, sub diverse forme, tehnologii din categoria cloud computing. Studiul mai arata ca, desi companiile mari au inteles ca 'adevarata putere a cloud-ului poate fi exploatata doar prin utilizarea cloud public, inca se focalizeaza pe dezvoltarea propriului cloud'. Prin urmare, 20% dintre participanti folosesc cloud public in asociere cu cel privat si doar 10%, utilizeaza exclusiv cloud public.
Potrivit studiului trei motive se detaseaza ca factori determinanti in decizia de utilizare cloud: cresterea eficientiei, reducerea administrarii si reducerea costurilor.

CIO Council reprezinta Asociatia Directorilor de Tehnologia Informatiilor si Comunicatii din Romania si reuneste peste 60 de membri ce detin sau au detinut functia de Chief Information Officer/ Director IT si care activeaza in corporatii romanesti sau multinationale din domenii diverse de activate. Cifra totala de afaceri a companiilor unde acestia activeaza depaseste 2 miliarde de euro pe an.

Potrivit KPMG, un serviciu 'Cloud' reprezinta accesul si schimbul de date precum si accesul la aplicatii si sisteme de calcul la un pret mai scazut, folosind Internetul. Pentru ca un serviciu sa poata fi incadrat in categoria de servicii Cloud, trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici: serviciul este disponibil la cerere; accesarea serviciului se face prin intermediul Internetului; resursele utilizate sunt partajate; Capacitatea serviciului este flexibila; Facturarea serviciului se face pe baza nivelului de utilizare.

×
Subiecte în articol: securitate cloud computing cio council