x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Domeniul google.com, cumpărat de sub nasul companiei cu doar 12$. Ce a decis conducerea multinaționalei

Domeniul google.com, cumpărat de sub nasul companiei cu doar 12$. Ce a decis conducerea multinaționalei

30 Ian 2016   •   09:04
Domeniul google.com, cumpărat de sub nasul companiei cu doar 12$. Ce a decis conducerea multinaționalei

Google.com, unul din cele mai valoroase domenii de pe Internet, a fost vândut din greșeală toamna trecută pentru 12$. Compania a plătit 12.000$ pentru a-l recupera.

Sanmay Ved, fost angajat Google, este persoana care a găsit site-ul Google.com pe lista domeniilor disponibile la vânzare pe 29 septembrie. L-a cumpărat, a plătit cei 12$ cu cardul, dar nu se aștepta ca tranzacția să fie finalizată, informează cnn.com.

„Speram să primesc o eroare la un moment dat, astfel încât tranzacția să nu aibă loc, dar mi s-a permis să finalizez operațiunea și mi-au fost luați banii de pe card.”

Totuși, după aproximativ un minut, a primit un e-mail de la Google, în care era anunțat că tranzacția fusese anulată. Povestea tânărului a fost confirmată de Google, reprezentanții gigantului relatând că i-au oferit fostului angajat suma de 6006,13$ - echivalentul numeric al cuvântului GOOGLE.

Când au aflat că Ved nu intenționează să păstreze banii, ci vrea să îi doneze pentru opere de caritate, compania a dublat recompensa.

Google îi răsplătește întotdeauna pe cei care descoperă probleme de securitate ale sistemului și îi înștiințează. Cea mai mare sumă oferită anul trecut a fost de 37.500$, bani primiți de un specialist în Android.
 

×
Subiecte în articol: google domenii internet recompensa