x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Donatii pentru creatorul Sasser

Donatii pentru creatorul Sasser

18 Mai 2004   •   00:00

Un anonim a postat un site in scopul strangerii de fonduri in sprijinul tanarului german acuzat de crearea si raspandirea virusului Sasser.

ALEXANDRU RADESCU

„Sven Jaschan a proiectat un inofensiv avertisment" se spune in site despre tanarul hacker, in varsta de 18 ani. Este vorba de un avertisment legat de „gauri de securitate" din sistemele de operare, care ar putea fi exploatate de adevarati criminali: centrele medicale, sistemele de control din porturi prin care s-ar putea produce uriase scurgeri de petrol etc. Dupa doua zile de la aparitia site-ului respectiv se stransesera deja 100 de dolari.

Crima si pedeapsa

Pe de alta parte, nu sunt putini cei care nu cred in imaginea „eroica" a tanarului Jaschan. „Sven nu a facut altceva decat sa perturbe viata unor oameni care au si altceva de facut decat sa se asigure ca sistemul lor este la zi cu masurile de securitate", a declarat un utilizator de calculator infectat cu viermele Sasser. Hacker-ul Sven Jaschan este suspectat si de lansarea celor 28 de versiuni ale viermelui NetSky.

×
Subiecte în articol: IT