x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget După tranzacţia cu Google, acţionarii Motorola dau în judecată compania

După tranzacţia cu Google, acţionarii Motorola dau în judecată compania

de Alexandru Radescu    |    18 Aug 2011   •   14:47
După tranzacţia cu Google, acţionarii Motorola dau în judecată compania

Pentru suma de 12,5 miliarde de dolari, Google va cumpara Motorola Mobility, dupa cum au anuntat in cursul zilei de luni board-urile celor doua companii. Totusi, aceasta tranzactie mai are nevoie si de "incuviintarea' autoritatilor de reglementare.

Surpriza! Prima persoana care se opune acestei tranzactii este chiar unul dintre actionarii MM, John W. Keating, care a cerut institutiilor abilitate sa respinga tranzactia. Mai mult, Keating a dat in judecata atat pe directorul executiv, Sanjay Jha, cat si compania Motorola Mobility Holdings.

Potrivit plangerii depuse de actionar, citate de Bloomberg, pretul de vanzare este prea mic comparativ cu valoarea companiei Motorola.

In februarie 2010, dupa anuntul oficial privind separarea diviziilor (Motorola Mobility si Motorola Solutions), actiunile grupului au crescut cu 2,3%. Aceasta decizie a survenit unei lungi perioade de speculatii si zvonuri legate de masurile care vor fi luate de management pentru restructurarea companiei. Mobility cuprinde business-ul legat de telefoane mobile si set-top box, in timp ce Solutions se ocupa de echipamente de retea si sisteme radio.

×