x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget DVD player portabil Philips -filmele de voiaj

DVD player portabil Philips -filmele de voiaj

de Alexandru Radescu    |    17 Ian 2010   •   00:00
DVD player portabil Philips -filmele de voiaj

Când pleci la drum lung, mai cumperi o revistă, o carte sau poţi pune în rucsac un DVD player portabil precum Philips PET944. Dar poate că utilitatea maximă şi-o dovedeşte atunci când îi domoleşte pe copiii care stau pe bancheta din spate a maşinii.



De la o cutie butucănoasă numai bună să reziste la zdruncinăturile unor şoferi de taxi cu pretenţii, DVD player-ul digital s-a transformat într-un gadget lifestyle numai bun de pus pe raftul unei camere de secolul XXI digital. Cam la asta mă gândeam după ce am scos din cutie Philips PET944, căutând mai întâi semnătura designerului, aşa cum mai apare pe la vreun laptop sau telefon mobil făcut la comandă. Nu o să găsiţi în întunecimea sa glamour decât numele companiei olandeze.

I-am smuls veşmântul protector, folia care acoperea corpul de netbook (1,2 kg) pentru a-i descoperi funcţiile, meniul. Ecranul de 9 inci (22.86cm) nu îl recomandă ca televizor, dar de când cu minicomputerele portabile, la drum lung, în deplasare sau chiar pe canapea orice ecran e bun pentru a vedea filme. Apropo: rezoluţia este 800x480, aşa că poţi urmări liniştit fimele de pe DVD-uri.

Dar Philips PET944 nu este doar pentru filme: te uiţi şi la albume cu fotografii, poţi asculta şi muzică. Şi, dacă tot suntem generaţii ale comodităţii, producătorul oferă la pachet şi o telecomandă. Una dintre funcţiile interesante din telecomandă este aceea de zoom, bună şi la fotografii, şi la fişierele video. În ceea ce priveşte ieşirile/port-urile, în afară de cel de alimentare (maximum pentru acumulatori este de 6 ore) mai găsim două pentru căşti, o fantă pentru card SD, cea audio-video plus butonul care deschide (în interiorul playerului) locaşul suportului optic.

Ecranul pivotant la 180 de grade te ajută să-ţi alegi unghiul optim pentru vizionarea filmelor şi a fotografiilor. Mai mult, poţi să te joci cu el până transformi player-ul într-un tablet PC (fără ecran tactil), că tot e la modă acest gadget reinventat la CES-ul din Las Vegas.

Pentru cei care vor să-l folosească la drum lung, în maşină (mai ales dacă au copii), gadgetul are tot ce trebuie: suport pentru a fi prins de tetieră, precum şi încărcătorul auto.

Din retail poate fi cumpărat la preţ de 900 de lei, ceea ce poate părea cam scump, având în vedere că la aceşti bani poţi găsi un netbook cu care să faci mult mai multe lucruri decât să te uiţi la film şi poze şi să asculţi muzică.

Caseta tehnică
Ecran: 9 inci
Rezoluţie: 800x480 pixeli
Greutate: 1,2Kg
Cititor de carduri: SD/SDHC
Preţ: 900 lei

×
Subiecte în articol: gadget