x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Epson Stylus SX525WD, multifuncţionala de casă

Epson Stylus SX525WD, multifuncţionala de casă

de Alexandru Radescu    |    20 Apr 2011   •   21:44
Epson Stylus SX525WD, multifuncţionala de casă

162050-foto-agdget-epson-stylus-sx52.jpgSpre deosebire de alte electronice (de consum) din casă, când vine vorba de mul­ti­func­ţionale putem spune liniştiţi că designerii şi inginerii au reuşit să le simplifice în ciuda multiplelor funcţii din dotare. De asemenea, ne-au scăpat de cabluri în plus odată cu conectivitatea wireless, precum şi prin posibilitatea de a „citi” fişiere de pe carduri de memorie sau de pe stick-uri USB. În acest peisaj sumar se înca­drea­ză şi multifuncţionala Epson Stylus SX525WD, cu jet de cerneală cu 4 culori, dis­ponibilă pe piaţa din România la un preţ de aproximativ 600 de lei. Totuşi, cred că e loc de îm­bunătăţiri şi mă refer acum la plasarea tăviţei pentru hârtie în partea inferioară a multifuncţionalei, ceea ce este destul de deranjant, deloc practic. Şi dacă tot suntem în preajma tăviţei, de precizat că pentru hârtie foto în format 10x15, timpul de prelucrare a fotografiei a fost de 70 de secunde, în timp ce pentru format 13x18 am aşteptat 90 de secunde. Legat de zgomotul specific, l-aş considera unul destul de ridicat.

Navigarea prin funcţii şi meniuri este faci­litată de ecranul LCD de 6,3cm, cu menţiunea că pentru editarea foto există diverse opţiuni: calitate hârtie, format, margini.

În ceea ce priveşte rezoluţia de listare, modelul SX525WD se remarcă printr-un 5760x1440 dpi iar viteza de listare este de până la 36ppm pentru A4, text negru. De menţionat şi faptul că modelul vine cu funcţie automată de printare faţă-verso, una dintre cele mai rapide din clasa sa. Pentru cei care vor să printeze direct de pe card de memorie, modelul testat ştie să citească de pe o multitudine de formate, între care SD, microSD (necesită adaptor), Compact Flash, Memory Stick Duo, MS Pro etc.

Multifuncţionala se afişează cu dimensiunile 445 x 359 x 164 mm,cântărind 6,2 kg (fără cartuşele de cerneală şi cablul de alimentare). Apropos de cartuşe, aceastea sunt separate, ceea înseamnă că putem înlocui numai culoarea folosită. În ceea ce priveşte consumul energetic, modelul Epson indică 15W, respectiv 3,4W (repaus).

×
Subiecte în articol: tehnică