x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Eric Schmidt nu intenţionează să părăsească Google

Eric Schmidt nu intenţionează să părăsească Google

26 Ian 2011   •   18:00

Eric Schmidt, directorul executiv Google ? care va fi înlocuit în luna aprilie de cofondatorul companiei, Larry Page ?, a declarat că nu intenţionează să părăsească grupul, dezminţind zvonurile potrivit cărora ar vrea să înceapă o carieră nouă în media sau politică, informează Bloomberg, citat de Mediafax.

Săptămâna trecută, Schmidt a anunţat că se va retrage de la conducerea companiei, funcţia sa urmând să fie preluată de Page.

În urma anunţului lui Schmidt de săptămâna trecută au apărut mai multe zvonuri potrivit cărora acesta ar vrea să înceapă o nouă carieră. New York Post anunţa că Schmidt ar putea începe o carieră la CNN, în timp ce Ken Auletta, autorul lucrării “Googled: The End of the World as We Know It”, declarase că executivul Google ar lua în considerare un post în administraţia Obama.

Schimbarea conducerii Google ar putea creşte flexibilitatea celei mai mari companii de online din lume şi i-ar putea consolida poziţia în raport cu rivalii care se bucură de o creştere fulminantă, precum Facebook.

Deşi Google domină de zece ani căutările pe internet, compania nu a reuşit până în prezent să devină o forţă pe piaţa socializării online, unde pierde trafic în favoarea unor nume noi, precum Facebook şi Twitter, care au început să atragă angajaţi de valoare şi venituri din publicitate.

×