x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Eticheta „eco scor” pe telefoanele din portofoliul Vodafone

Eticheta „eco scor” pe telefoanele din portofoliul Vodafone

de Alexandru Radescu    |    24 Apr 2012   •   13:42

Vodafone Romania a adaugat eticheta Eco Scor pe terminalelor din portofoliu, ce include o nota de la 1 la 5, in functie de eficienta ecologica a fiecarui telefon. Impactul cel mai mare asupra mediului este punctat cu 1, in timp ce dispozitivele ce primesc nota 5 influenteaza cel mai putin mediul inconjurator.

Punctajul final ia in calcul doua componente: evaluarea produsului, ce reflecta impactul pe care telefonul il are asupra mediului, si evaluarea corporativa, bazata pe actiunile pe care producatorul de telefoane mobile le intreprinde in privinta durabilitatii, atat din punct de vedere social, cat si ecologic.

Notarea se face in functie de punctajul obtinut in urma evaluarii a 162 de criterii. Dintre acestea, 106 vizeaza produsul, iar 56 iau in calcul activitatea producatorului.

Evaluarea produsului se bazeaza pe o serie de aspecte principale, cum ar fi: extragerea resurselor, productia, transportul, utilizarea si ciclul de viata. Evaluarea corporativa are ca principale criterii etica si gestiunea lantului de aprovizionare, prevenirea poluarii, modul de extragere a mineralelor si standardele muncii.

Coeficientul 'Eco Scor' nu influenteaza pretul final al unui terminal, iar eticheta are ca singur rol 'asigurarea transparentei eficientei ecologice, pentru fiecare produs in parte', precizeaza operatorul.

Terminalele care inca nu au o eticheta finalizata sunt in curs de evaluare.

×
Subiecte în articol: vodafone eco celulare