x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget FBI si-a modernizat computerele degeaba

FBI si-a modernizat computerele degeaba

13 Mai 2004   •   00:00

Biroul Federal de Investigatii al Statelor Unite (FBI) a cheltuit aproape 600 de milioane de dolari in cadrul unui proiect denumit Trilogy, ce are ca scop modernizarea reteaua de calculatoare.

CRISTIAN IONITA

Potrivit reprezentantilor FBI, tehnica de calcul a institutiei era mult prea veche pentru a se ridica la standardele actuale ale luptei impotriva terorismului. Numai ca un raport al Consiliului National de Cercetare al SUA spune ca FBI a ales o cale gresita.

Documentul in care se face aceasta afirmatie a fost trimis saptamana aceasta catorva sefi ai FBI si unor membri ai Congresului SUA. Raportul ar fi trebuit sa fie facut public in cursul saptamanii viitoare. Totusi, agentia Associated Press a obtinut o copie a raportului si a publicat cateva dintre concluzii pe site-ul Yahoo News. In fine, Consiliului National de Cercetare a tras concluzia ca imbunatatirile aduse sistemului informatic de urmarire a dosarelor criminalilor nu ajuta in lupta impotriva teroristilor. Adica, faptul ca dosarele vor fi gasite mai usor prin institutie nu va ajuta la prinderea teroristilor.

Raportul Consiliului a fost facut chiar la cererea FBI. Ce-i drept, expertii au remarcat faptul ca FBI a facut progrese importante in cursul anului trecut, dar descriu eforturile si rezultatele FBI ca „intarziate" si „limitate". De asemenea, programul de modernizare a sistemelor informatice este caracterizat ca fiind „cu mult in urma cerintelor actuale".

×
Subiecte în articol: IT