x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Febra jocurilor a cuprins Capitala

Febra jocurilor a cuprins Capitala

01 Iun 2004   •   00:00

Peste 2.000 de impatimiti ai infruntarilor virtuale s-au adunat la Romexpo pentru a-i sustine pe cei 400 de finalisti ai Campionatului National de Jocuri pe calculator Professional Gamers League (PGL)..

CRISTI IONITA

Competitia a inceput acum cinci luni, a strans nu mai putin de 4.500 de impatimiti ai jocurilor electronice si s-a incheiat la sfarsitul saptamanii trecute.

Fericitii castigatori, anuntati duminica seara, vor reprezenta tara noastra la finala campionatului mondial (World Cyber Games - WCG), ce se va desfasura la San Francisco in SUA, in perioada 6-10 octombrie 2004. In caz ca va intrebati cum de s-au strans atatia jucatori, trebuie sa va informam ca premiile WCG insumeaza 400.000 de dolari, pe care se bat reprezentantii a 60 de tari.

CALIFICAREA. Preliminariile World Cyber Games in Romania se afla la a 3-a editie. Meciuri de calificare au inceput pe Internet si au continuat cu turnee de calificare locale organizate in Bucuresti, Constanta, Timisoara, Oradea, Bacau, Cluj, Craiova, Ploiesti, Arad, Focsani, Sibiu si Iasi. La editia de anul trecut a WCG, tara noastra a ocupat un meritoriu loc 14 din 55 de tari participante, obtinand o medalie de bronz la Warcraft III, prin Sorin Popescu.

Anul acesta, jocurile la care Romania isi va trimite reprezentantii in Statele Unite sunt: Counter-Strike, Warcraft III: The Frozen Throne, Unreal Tournament 2004, Starcraft: Brood War, Need for Speed: Underground si FIFA 2004.

COUNTER STRIKE. Cea mai crancena infruntare a avut loc pe serverul de Counter Strike. Timp de trei zile, 48 de echipe a cate cinci oameni s-au macelarit in spatiul virtual. "Supravietuitori" au fost desemnati cei de la TeG (The Elder Gods), pe numele lor "de scena" PeRRy, CreatuRe, Darky, Gheros si Flopp. In catalog, sunt trecuti drept Predut Mircea Valentin, Jowick Toefick, Lazar Adrian, Ghezea Cristian Ionut si Hansa Alexandru. Ati ghicit, sunt la scoala. Mezinul este CreatuRe si are 18 ani, iar veteranul - Flopp, cu 21.

NEINVINSI. Echipa s-a strans acum doi ani si jumatate. La vremea aceea, toti cinci erau favoriti la titlul unui concurs de Counter Strike desfasurat la Constanta, dar faceau parte din trei "clanuri" diferite. Cum echipele lor au mancat o bataie zdravana la vremea aceea, Perry le-a propus tuturor sa formeze un clan nou, care sa nu mai manance niciodata bataie. Poate nu va vine sa credeti, dar in ultimii doi ani, TeG a castigat toate competitiile importante din Romania. Mai mult, au reusit sa ocupe locul patru la Campionatul mondial de Counter Strike din Coreea.

TINE DE FOAME? Credeti ca ocupatia de jucatori profesionisti de Counter Strike le tine de foame? Iata ce au raspuns baietii la intrebarea asta: "Avem un apartament numai al nostru in care ne antrenam in fiecare zi. Sponsorii ne platesc chiria, accesul la Internet si deplasarile, iar din concursuri am castigat fiecare 1.500 de euro in ultimele sase luni. Prin comparatie, campionii mondiali castiga cateva zeci de mii de euro pe luna. Noi suntem pe locul patru in lume, deocamdata. Sa vedem ce se va intampla in octombrie, la finala din San Francisco".

Campionii

Iata care sunt castigatorii in finalele cele sase jocuri pe computer al campionatului national Professional Gamers League:

Counter-Strike: The Elder Gods (TeG)

Warcraft III: Cristi Gaina (Bird)

Unreal Tournament 2004: Cristian Balaseanu (Passarel)

Starcraft Brood War: George Ciurescu (Samanul)

Need for Speed Underground: Paul Ionita (Mad Hatter)

FIFA 2004: Alin Soare (Gica)
×
Subiecte în articol: IT