x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Fenomen - E orb si campion la jocurile video

Fenomen - E orb si campion la jocurile video

de Cristian Ionita    |    30 Iul 2005   •   00:00
Fenomen - E orb si campion la jocurile video

Brice Mellen are 17 ani si este campion la jocul Soul Caliber 2. Nici macar el nu poate sa explice cum a reusit aceasta performanta. Este orb de la nastere.

Brice Mellen are 17 ani si este campion. A invins nenumarati oponenti in Soul Caliber 2, un joc foarte asemanator cu Mortal Kombat. Nici macar el nu poate sa explice cum reuseste. Este orb de la nastere.

Brice si-a perfectionat aptitudinile de jucator de-a lungul anilor. A avut rabdare, a invatat pe dinafara comenzile si miscarile eroilor punand o multime de intrebari si acordand mare atentie sunetelor venite dinspre boxe. A inceput cu jocuri precum Asteroid sau Space Invaders.

Cum reuseste sa joace asa de bine fara sa vada ecranul? "Nu stiu cum reusesc sa fac asta, sincer. Ma depaseste", raspunde gamerul de 17 ani.

PRIMII PASI. A inceput sa se joace acasa, cand avea 7 ani. I-au placut inca de la inceput jocurile video, chiar daca la vremea aceea nu era prea bun la asta. Insa a tot incercat pana cand a reusit, povesteste tatal sau. Intre timp, a reusit sa strice o multime de controllere (joistick-uri). Pustiul spune ca a fost o vreme cand nu prea s-a inteles cu controllerele din cauza temperamentului sau.

Acum se inteleg destul de bine. Reuseste sa treaca foarte repede de meniul lui "Soul Caliber 2". Stie exact ce butoane trebuie sa apese pentru a intra in joc si foarte rar are nevoie de ajutor daca vrea sa schimbe setarile.

PROVOCARE. Odata ce lupta a inceput, nu mai are nevoie de nici un fel de ajutor. E atat de bun, incat prietenii sai s-au saturat sa manance bataie la "Soul Caliber". Saptamana aceasta a castigat cu usurinta un campionat organizat de DogTags, o sala de jocuri din Lincoln, Nebraska.

De cate ori are ocazia, Brice merge la DogTags. De fiecare data apare un jucator convins ca il va invinge pe pustiul care joaca fara sa vada. Iar pustiului nu-i place nimic mai mult decat sa joace.

Faptul ca e orb si ca e campion reprezinta o provocare pentru ceilati. Atunci cand vrea sa intimideze un adversar se intoarce cu spatele si continua sa joace. "Faptul ca joc cu spatele la ecran ii baga in sperieti", povesteste Brice.

PERFORMANTE INCREDIBILE
Nici tatal sau nu poate spune exact cum a ajuns atat de bun: "Sta in fata consolei video si incerca si iar incerca pana cand reusea sa faca miscarea cum trebuie."

Desi reuseste de fiecare data imposibilul, lui Brice (foto) nu i s-a urcat succesul la cap: "Nu pot spune ca sunt un superprofesionist. Pot fi invins", spune el.

Poate ca perseverenta este secretul, dar fara reale aptitudini de jucator, pustiul nu ar fi reusit sa ajunga atat de bun. Oricum ramane un mister cum reuseste sa joace atat de bine fara sa fi vazut o singura data in viata ecranul unui monitor.
×
Subiecte în articol: IT