x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Flamingo mai deschide 7 magazine Flanco World până la sfârşitul anului

Flamingo mai deschide 7 magazine Flanco World până la sfârşitul anului

13 Noi 2008   •   00:00

Flamingo a raportat o cifră de afaceri de peste 143 milioane euro aferentă primelor 9 luni ale anului 2008, în creştere cu 56% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit oficialilor companiei, cifrele preconizate pentru sfârşitul lui 2008 au fost ajustate în scădere cu aproximativ 5%, deşi piaţa rămâne foarte volatileă şi prin urmare valoarea vânzărilor din decembrie foarte dificil de estimat. Grupul Flamingo International aşteaptă pentru anul 2008, vânzări de aproximativ 200 mil euro.

“Piaţa este instabilă la momentul actual din cauza crizei financiare, dar şi din cauza reglementărilor referitoare la creditare impuse de BNR, aceste elemente aftectându-ne vânzările” a declarat Jiri Rizek, CEO Flamingo International. “La ora actuală, evaluăm activităţile noastre din 2009, care vor avea impact în special asupra deschiderii de noi magazine. Aceste lucruri nu trebuie interpretate ca o schimbare, ci doar ca o amânare de 1-2 ani”, a a dăugat oficialul Flamingo.

Anul acesta retailer-ul s-a concentrat pe consolidarea şi extinderea reţelei Flanco World care, la finalul lunii septembrie 2008, număra 22 unităţi, comparativ cu 18 unităţi operate la finalul anului 2007 şi intenţionează ca până la finalul anului acesta să mai deschidă 7 magazine Flanco World la nivel naţional.

 

Estimări 2009

În ceea ce priveşte evoluţia pieţei locale de retail IT&C, reprezentanţii Flamingo îşi reevaluează estimările: piaţa a atins o creştere de 10% în primele 9 luni ale lui 2008, cu 5% mai puţin decât s-a anunţat iniţial. Previziunile actuale pentru întregul an 2008 arată că această valoare va scădea în continuare până la nivelul înregistrat în 2007, estimat la 1 miliard de euro.

×
Subiecte în articol: IT