x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Flamingo nu se dizolvă

Flamingo nu se dizolvă

de Cristian Ionescu    |    17 Aug 2009   •   00:00

Acţionarii retailer-ului Flamingo International au respins, ieri, solicitarea investitorului QVT Fund, de dizolvare a companiei şi va lansa o emisiune de obligaţiuni, care va aduce un capital suplimentar de până la 7 milioane euro (29 milioane lei).



Compania este, de asemenea, în discuţii avansate şi cu băncile partenere pentru a extinde liniile actuale de finanţare a capitalului de lucru, potrivit reprezentanţilor companiei.

"Recapitalizarea şi propunerea QVT Fund de dizolvare erau două puncte care se excludeau. Astfel, solicitarea de dizolvare a fost respinsă", a declarat Simion Dragoş, preşedintele consiliului de administraţie al Flamingo.

"Avem un plan în derulare pe toate direcţiile. Un rol esenţial alături de acţionari şi bănci îl joacă furnizorii de produse şi proprietarii de spaţii comerciale, care trebuie să susţină planul de redresare a companiei propus de management şi acceptat astăzi de către acţionari", a declarat directorul executiv al Flamingo International, Stefan Treiber.

Atragerea de capital suplimentar se va realiza în două etape. Astfel, în prima fază, acţionarii deja existenţi pot cumpăra obligaţiuni proporţional cu deţinerea actuală, iar, ulterior, în a doua etapă, obligaţiunile nesubscrise vor fi subiect al unei oferte adresate unor investitori noi, printr-un plasament privat.

Retailerul va emite 290 milioane de titluri (7 milioane euro) la o valoare nominală de 0,1 lei pe unitate. Acţionarii vor putea subscrie obligaţiuni în valoare de cel puţin echivalentul în lei a 50.000 euro, dar nu mai puţin de 250.000 lei, cu respectarea dreptului de preempţiune al acţionarilor, iar titlurile rămase nesubscrise vor face obiectul unei oferte adresate investitorilor, inclusiv acţionarilor.

×