x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Fondatorul Wikipedia explică filosofia care stă la baza acestei enciclopedii online, într-o conferinţă, la Bucureşti

Fondatorul Wikipedia explică filosofia care stă la baza acestei enciclopedii online, într-o conferinţă, la Bucureşti

14 Mar 2016   •   13:54
Fondatorul Wikipedia explică filosofia care stă la baza acestei enciclopedii online, într-o conferinţă, la Bucureşti

Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, va veni pentru prima dată în România, pe 22 martie, şi va participa la o conferinţă - în cadrul McCann Conferences - ce va fi organizată pentru a marca împlinirea a 15 ani de la lansarea acestei enciclopedii online participative.

Jimmy Wales va dezvălui, în cadrul conferinţei, filosofia din spatele Wikipedia şi felul în care a reuşit prin intermediul acestei platforme să revoluţioneze modul în care oamenii din întreaga lume au acces la informaţii.

În fiecare lună, peste 80.000 de voluntari de pretutindeni contribuie la crearea a peste 7.000 de articole noi pe zi,  accesate de peste 500 de milioane de vizitatori unici. În prezent, Wikipedia cuprinde peste 36 milioane de articole, disponibile gratuit în peste 280 de limbi.

Aflat în topul celor mai influente 100 de personalităţi ale lumii, realizat de revista Time, Jimmy Donal Wales este un antreprenor american, un adevărat vizionar, membru al Berkman Center for Internet and Society din cadrul Universităţii Harvard şi membru al MIT Center of Collective Intelligence. Animat de o curiozitate intelectuală fenomenală şi de pasiunea pentru tehnologie, Jimmy Wales a reuşit să pună, în 2001, bazele enciclopediei Wikipedia.

Pornind de la o idee radicală, de a imagina o lume în care fiecare persoană de pe planetă primeşte acces liber la întreaga cunoaştere a omenirii, Jimmy Wales şi o echipă de voluntari au reuşit să aducă Wikipedia pe locul al cincilea în topul celor mai accesate platforme online, după Google, Yahoo, Microsoft şi Facebook, dar devansând Amazon, Apple şi eBay. ”Wikipedia le îngăduie oamenilor nu numai accesul la cunoştinţele altora. Când contribui la o construcţie, aceasta îţi aparţine, ai investit în ea. Este de departe o răsplată mai mare decât dacă ţi s-ar fi dat gata făcută”, a spus Jimmy Wales.

”Wikipedia creşte în fiecare zi, în acelaşi ritm cu dorinţa oamenilor din întreaga lume de a cunoaşte din ce în ce mai mult şi din ce în ce mai repede. Nici nu ne-am fi putut imagina, acum 15 ani, că va exista un loc în care să găseşti răspuns la orice întrebare. Fără o idee îndrăzneaţă şi un om cu viziune, care să creadă cu adevărat în ea, astăzi nu am fi putut vorbi despre Wikipedia. De aceea, îl aducem în premieră în România pe Jimmy Wales”, a declarat Bogdan Enoiu, Director General McCann WorldGroup România.

Evenimentul va avea loc pe 22 martie, începând cu ora 17.00, la Sala Epika - Grand Cinema Băneasa & More din Băneasa Shopping City.

×
Subiecte în articol: wikipedia jimmy wales