x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Fotbalul virtual castiga noi adepti

Fotbalul virtual castiga noi adepti

02 Iun 2004   •   00:00

Cel mai tare joc de fotbal online, Hattrick, a fost luat cu asalt de romani. In tara noastra sunt activi aproape 11.000 de utilizatori, la care se adauga 2.000 pe lista de asteptare.

CATALIN BUDESCU

In pragul sezonului cu numarul 11 din istoria acestui joc in Romania, 10.866 de echipe din 42 de regiuni se lupta pe ultima suta de metri sa promoveze intr-o liga superioara sau pentru a evita retrogradarea. In joc sunt o gramada de bani (virtuali, ce-i drept). Se cumpara jucatorii pentru a imbunatati performanta echipei sau se vand pentru a scapa de faliment.

Strategie

Pasii care trebuie facuti pentru a avea o echipa in acest joc incep o data cu accesarea site-ului www.hattrick.org. Iti alegi tara ( Romania), te inregistrezi si speri sa primesti o echipa cu numele ales de tine cat mai repede. Dupa ce ai primit lotul intri efectiv "in paine". La inceput vei primi un buget si un lot de jucatori fara prea mari calitati si valoare. De aici incepe jocul adevarat. Trebuie sa fii un bun manager de club: sa maresti atat cat este nevoie stadionul, sa cumperi jucatori (jocul iti permite sa efectuezi transferi cu jucatori din oricare dintre cele 76 de tari) , sa vinzi din proprii jucatori, sa angajezi antrenor principal, secund, psihologi, purtatori de cuvant, economisti, fizioterapeuti si doctori pentru echipa.

Daca iti doresti sa ai o echipa de tineret competitiva de unde sa poti promova jucatori in echipa mare, va trebui sa investesti si in aceasta. Totodata, va trebui sa dovedesti ca esti si un bun tehnician care sa cunoasca foarte bine jucatorii pentru a sti ce posturi in echipa li se potrivesc cel mai bine, ce tip de antrenament si asezare in teren sunt mai bune pentru echipa.

Program

Meciurile din campionat se joaca in fiecare sambata de la ora 11:00 a Romaniei, iar miercurea poti juca amicale cu alte echipe din oricare alta tara sau in Cupa Romaniei.

Trisorii sunt dati afara

In cazul in care aveti de gand sa faceti blaturi ar fi bine sa va luati gandul. Numai saptamana trecuta numarul de trisori prinsi in Hattrick a depasit 2.050. In fond, joci acest joc sa trisezi sau sa dovedesti ca ai valoare si sa te distrezi? Daca se banuieste ca un utilizator triseaza, se va bloca, in loc sa fie sters, contul acelui utilizator. "Acuzatul" poate face apel si se mai verifica o data meciul sau transferul suspect. Nevinovatii isi vor primi echipele inapoi, dar trisorii vor fi inlocui_i dupa sapte saptamani. De asemenea, cei care nu-si utilizeaza contul timp de sase saptamani, vor fi eliminati automat de pe server.

Un joc mondial

Jocul Hattrick a ajuns pana in tari ca Republica Dominicana, Nigeria, Peru, Thailanda, Tunisia, Bolivia sau Oceania. Lista poate continua pentru ca febra s-a intins aproape in toata lumea, contaminand jucatori din 76 de tari. Suedia, tara mama a acestui joc a ajuns sa aiba peste 34.300 de utilizatori inregistrati si o lista de asteptare de aproape 2.500 de manageri virtuali, fiind la sezonul cu numarul 22 din istorie. Peste doua saptamani, alte sase tari se vor adauga fenomenului Hattrick. Noile campionate vor cuprinde Irlanda de Nord, Belarus, Macedonia, Panama, Kenya si Jamaica.

Hattrick Supporter

Jocul iti ofera si posibilitatea, contra cost, sa poti cumpara un pachet special denumit Hattrick Supporter. Acesta va permite ca echipa ta sa aiba un echipament individualizat, o emblema si sa tina conferinte, plus alte facilitati care nu exista in mod curent pentru utilizatorul obisnuit. Puteti cumpara aceste produse cu o carte de credit sau prin transfer bancar. Jocul foloseste serviciul WorldPay pentru a asigura tranzactii securizate cu cartile de credit, neinregistrandu-se pana acum fraude sau alte evenimente neplacute.
×
Subiecte în articol: IT echipa