x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget France Telecom-Orange: "nu plănuim să vindem operaţiunile din România"

France Telecom-Orange: "nu plănuim să vindem operaţiunile din România"

de Alexandru Radescu    |    04 Mai 2011   •   17:20

După "furtuna” mediatică de ieri, stârnită de declaraţiile confuze ale oficialilor France Telecom, odată cu prezentarea raportului trimestrial, operatorul se vede nevoit să vină cu noi declaraţii. Astfel, se infirmă intenţia de a vinde operaţiunile de pe pieţele europene, inclusiv ceşe din România.

"Evaluarea strategică a portofoliului deţinut de către grup nu este o operaţiune nouă şi a mai fost menţionată de către Stephane Richard, CEO France Telecom – Orange (…) Acesta a declarat că grupul va face o analiză a portofoliului activelor pentru a-şi optimiza performanţă operationala si a aduce un plus de valoare în fiecare ţară (...)

În cel mai rău caz, în urma acestei evaluări s-ar putea lua decizia de a vinde operaţiuni, însă, în acelaşi timp, evaluarea ar putea sta la baza unor proiecte de consolidare (cum ar fi, de exemplu, joint-venture in Marea Britanie, propunerea de fuziune din Elvetia sau proiectele de folosire în comun a retelei in Polonia/Austria). Cu toate acestea, în momentul de faţă nu s-a luat nicio decizie de a vinde sau de a ne consolida operaţiunile de pe nicio piaţă europeană si nici nu avem un astfel de proiect în curs de implementare”, precizează oficialii companiei, într-un comunicat de presă.

Potrivit directorului financiar al grupului FT, Gervais Pellissier, citat ieri de Bloomberg, pe lângă Franţa, Polonia şi Spania, "toate celelalte ţări sunt incluse în această evaluare", care are scopul de a examina oportunităţile de consolidare, dar şi de vânzare a operaţiunilor.

Conducerea FT-Orange revine azi şi arată că vor continua "să investească în fiecare ţară europeană în care sunt prezenţi”.

×