x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget G1: Un SLR pentru utilizatorii compact

G1: Un SLR pentru utilizatorii compact

de Alexandru Radescu    |    08 Noi 2008   •   00:00
G1: Un SLR pentru utilizatorii compact

Panasonic a lansat în România camera foto Lumix DMC-G1, cea mai mică şi cea mai uşoară cameră foto cu obiective interschimbabile.

Bazată pe standardul Micro Four Thirds, G1 cântăreşte, cu obiectivul Vario 45-200 mm F4-5.6 MEGA OIS montat, 580 de grame. Dispozitivul are o structură fără oglinzi şi beneficiază de un vizor Live View permanent în locul vizorului optic convenţional. De altfel, în clipa în care aparatul este dus la ochi, display-ul se stinge automat graţie senzorilor de la vizor.

800 EURO
G1 costă 800 de euro şi va fi disponibil, deocamdată, doar în reţeaua Altex. Deoarece praful care intră în carcasa aparatului este o problemă la toate camerele cu obiectiv interschimbabil, Panasonic a dotat G1 cu  Supersonic Wave Filter, ca parte a sistemului de eliminare a prafului, proiectat să prevină ataşarea prafului şi a altor impurităţi de senzor. Camera acceptă nu numai obiective interschimbabile Micro Four Thirds, ci şi obiective Four Thirds convenţionale (atunci când este montat un adaptor opţional).

G1 dispune şi de modul IA (Intelligent Auto) ce grupează o gamă de funţii, între care Face Detection, Intelligent ISO Control sau Intelligent Exposure. Diagonala ecranului are 3 inci şi are un câmp de vedere de 100%, iar rezoluţia este de 12MP. De asemenea, camera foto este dotată şi cu o ieşire mini HDMI.

×
Subiecte în articol: IT