x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget GADGET - Accesorii şi periferice

GADGET - Accesorii şi periferice

de Alexandru Radescu    |    26 Sep 2008   •   00:00
GADGET - Accesorii şi periferice

Ce farmec ar avea astăzi un mp3player/iPod fără un sistem de boxe? Cum să pleci la drum fără a avea instalat la bordul maşinii un gadget care să dea “culoare” călătoriei? Iată câteva întrebări ale căror răspunsuri se traduc printr-o piaţă de multe milioane de euro.



Ce farmec ar avea astăzi un mp3player/iPod fără un sistem de boxe? Cum să pleci la drum fără a avea instalat la bordul maşinii un gadget care să dea “culoare” călătoriei? Iată câteva întrebări ale căror răspunsuri se traduc printr-o piaţă de multe milioane de euro.

Fie că e vorba despre telefoane, fie despre mp3 playere, piaţa accesoriilor şi perifericelor este extrem de variată. Mai ales când vine vorba despre dispozitivele audio. Dacă pentru zona telecom se estimează o piaţă de 8-10 milioane de euro, potrivit oficialilor Germanos, pentru mp3 playere, retailerii nu se înghesuie să ofere informaţii tocmai din cauza fărâmiţării pieţei. Totuşi, cel puţin pentru zona online se estimează o piaţă de aproximativ 800.000 euro şi până în 15.000 de unităţi, potrivit lui Mădălin Durcă, marketing manager PCfun.ro. Odată cu începutul toamnei, marii producători de electronice au lansat o mulţime de produse, nelipsind accesoriile şi perifericele. Piaţa românească nu este evitată.

ŞI PENTRU MAŞINĂ
Astăzi, nici un şofer “serios” nu pleacă la drum fără câteva gadget-uri dezvoltate pentru maşină. Philips va aduce pe piaţa locală înainte de sărbătorile de iarnă transmiţătoarele FM TransDock pentru iPod, dar şi pentru alte modele de mp3 playere. Modelele TransDock şi TransDock micro beneficiază de noua tehnologie de scanare a frecvenţei IntelliTune. Prin apăsarea unui buton, IntelliTune va scana automat frecvenţele FM pe care iPod-ul le va reda. Transmiţătorul universal TransCast FM dă posibilitatea utilizatorilor de a reda muzica de pe orice mp3 player prin sistemul stereo de la bordul maşinii. Vor fi disponibile la preţuri cuprinse între 550 şi 900 lei. Tot pentru maşină, Sony Ericcson a lansat un accesoriu Bluetooth compatibil cu numeroase modele de telefoane, disponibil de luna viitoare. Modelul Car Speakerphone HCB-108 se ataşează de parasolarul maşinii şi are o autonomie a bateriei de 25 de ore.

BOXE PENTRU MP3 PLAYER

Spre sfârşitul lunii octombrie vor fi disponibile pe piaţa noastră boxele omnidirecţionale Logitech Pure-Fi Express Plus pentru iPod şi iPhone.

Boxele sunt echipate cu o tehnologie inovativă utilizată înainte doar de sistemele home-theatre, acusticele omnidirecţionale transmitând sunetul uniform în toate direcţiile. Funcţionează cu un acumulator sau cu baterii, au mâner şi o telecomandă wireless. Vor putea fi achiziţionate la preţ de 80 de euro.

CU GĂNDUL LA ECO
Bateriile sunt indispensabile, iar tehnologiile eco sunt la mare căutare. Sony ne oferă un model de baterie care generează electricitatea pe bază de glucoză prin utilizarea enzimelor. Datorită conţinutului bogat în energie al glucozei, bateriile bazate pe utilizarea acestei substanţe au potenţialul de a deveni unul dintre produsele ecologice ale viitorului.

Huse

Tot în categoria accesoriilor intră şi husele. Philips a prezentat Jam Jacket pentru iPod. Modelul este dotat cu sistemul Earphone Management pentru depozitarea cablurilor şi a căştilor în spatele carcasei. De asemenea, permite accesul la ecranul tactil şi are un sistem de protecţie a ecranului, Surface Shield, pentru evitarea zgârieturilor şi a petelor. Pentru iPod classic şi Nano, carcasele Jam Jacket sunt echipate cu un sistem de protecţie a roţii de selectare şi cu butoane în relief pentru controlul dispozitivului. De asemenea, husele permit accesul şi la conectorul de alimentare, astfel încât utilizatorii să poată încărca şi sincroniza iPod-ul fără înlăturarea acestuia din carcasă.

×
Subiecte în articol: IT