x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Gates: internetul va schimba televiziunea

Gates: internetul va schimba televiziunea

de Cristian Ionita    |    29 Ian 2007   •   00:00
Gates: internetul va schimba televiziunea

Internetul va revolutiona televiziunea in urmatorii cinci ani, datorita exploziei continutului video disponibil pe internet si folosirii computerelor pe post de televizor.

"Ma uimeste faptul ca oamenii nu-si dau seama de faptul ca peste cinci ani vom rade de ceea ce avem acum in domeniul televiziunii", a declarat Bill Gates cu ocazia Forumului Economic de la Davos.

Cresterea ratei de penetrare a internetului de mare viteza si popularitatea de care se bucura site-uri precum YouTube a condus deja la scaderea numarului de ore petrecute de tineri in fata televizorului. In perioada urmatoare din ce in ce mai multi utilizatori vor abandona televiziunea traditionala in favoarea continutului video online.

"Alegerile si Olimpiada demonstreaza partile proaste ale televizorului. Trebuie sa astepti in fata ecranului pana cand omul vorbeste despre ceea ce te intereseaza pe tine, altfel pierzi evenimentul si-ti doresti sa te intorci ca sa-l vezi. Varianta pe internet a aceleiasi povesti este net superioara", a declarat seful Microsoft.

"Deocamdata, privitul unor clipuri video pe ecranul computerului si privitul unui documentar la televizor sunt doua experiente diferite. Pentru ca televiziunea incepe sa fie transmisa pe internet - si o parte a operatorilor de telefonie construiesc infrastructura pentru asta - aceste doua lucruri diferite se vor transforma intr-o experienta comuna", a explicat Gates.

×
Subiecte în articol: IT