x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Gigantul Naspers preia 70% din acţiunile eMAG

Gigantul Naspers preia 70% din acţiunile eMAG

de Alexandru Radescu    |    30 Iul 2012   •   15:30
Gigantul Naspers preia 70% din acţiunile eMAG

Grupul sud-african Naspers continut politica de achizitii in Romania. Dupa ce a preluat de la Radu Georgescu cel mai important integrator de integrator de plati online, ePayment (transformat ulterior in PayU), a devenit acum si actionar majoritar la eMAG, cea mai mare companie din Romania si Europa de Est pe piata de comert online.

Astfel, Naspers va detine 70% din actiunile companiei eMAG, Iulian Stanciu 21,6% iar Radu Apostolescu va pastra 8,4% din actiuni. Valoarea tranzactiei, care va deveni efectiva dupa primirea acordului de la Consiliul Concurentei, nu a fost data publicitatii, dar pe piata se vorbeste de o suma care se invarte in jurul valorii de 100 de milioane euro. Iulian Stanciu va asigura managementul companiei in calitate de Director General eMAG, in vreme ce Radu Apostolescu va ocupa pozitia de Director de Dezvoltare.

Potrivit datelor Registrului Comertului, valabile la 6 mai, actionarii Dante International erau Asesoft Distribution (detinuta in cote egale de Iulian Stanciu si Sebastian Ghita) - 80,67%, Radu Apostolescu - 16,33% si Asesoft Web (unde Sebastian Ghita si Iulian Stanciu detineau fiecare cate 50%) - 3%.

'Acum 11 ani plecam la drum pe o piata inexistenta si adaptam un model de comert ce parea rupt din filme pentru Romania. Fara planuri clare si fara sa stim unde vom ajunge. Dupa toti acesti ani, unul dintre gigantii online mondiali vine in Romania si vrea sa continue si sa replice in regiune toate planurile noastre. Mai are cineva indoieli ca visul american se poate trai la noi acasa?' a declarat ieri Radu Apostolescu, co-fondator eMAG si Director de Dezvoltare.

Potrivit oficialilor companiei, eMAG se va extinde pe principalele piete din Estul Europei. Un prim pas va fi facut anul acesta prin intrarea in Bulgaria, urmand ca in scurt timp sa se demareze noi operatiuni pe alte piete mari din regiune.

Magazinul online eMAG a avut anul trecut o cifra de afaceri de 145 milioane de euro, in crestere cu 42% fata de 2010. La finele anului trecut, eMAG avea o cota de 70,1% din piata online de produse electronice si IT, care a insumat 207 milioane de euro, de la 70,8% in 2010.

Grupul Naspers a inregistrat o cifra de afaceri de 5,3 miliarde dolari in ultimul an financiar, fiind este unul dintre cei mai mari jucatori online din Asia, America de Sud, Africa, Rusia si Europa Centrala.

In China si Rusia grupul Naspers detine cele mai accesate platformele online: Tencent (cu peste 800 de milioane de utilizatori inregistrati) si Mail.ru (care atrage peste 70% din traficul de internet din Rusia). La nivel local Naspers mai detine platformele online autovit.ro, mercador.ro, compari.ro si este unul dintre actionarii Fashion Days.

Sebastian Ghita, amenintat de Basescu
Presedintele suspendat a declarat saptamana trecuta la postul B1 TV ca patronul Romania TV, Sebastian Ghita, i-a trimis un mail pentru a avea o discutie privata.

"Mie acest individ care este patron la RTV si-a permis sa-mi dea un mail sa avem o discutie. De cand discut eu cu un santajist patron de televiziune?", a dezvaluit Traian Basescu (pesurse.ro). Potrivit acestuia, patronul RTV se astepta la o negociere in timpul campaniei electorale.

"Multe contracte cu statul o sa pierzi baiatule, nu poti sa folosesti banii statului ca sa santajezi", a fost avertismentul lui Traian Basescu catre Sebastian Ghita.

|mpreunt cu Iulian Stanciu, Sebastian Ghita detine si Network One Distribution (NOD), cea mai mare companie locala de distributie IT&C.

×