x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Gmail suspendat în Iran

Gmail suspendat în Iran

11 Feb 2010   •   00:00

Agenţia de telecomunicaţii din Iran a anunţat ceea ce ea numeşte suspendarea permanentă a serviciilor de e-mail ale companiei Google, afirmând că va pune în curând în funcţiune un serviciu naţional de e-mail pentru cetăţenii iranieni, informează The Wall Street Journal, în ediţia electronică.

Un purtător de cuvânt al Google a afirmat, într-un comunicat: "Am auzit de la utilizatorii din Iran că întâmpină dificultăţi în accesarea site-ului Gmail. Putem confirma o diminuare puternică a traficului, ne-am verificat propriile reţele şi am văzut că funcţionează corespunzător. De fiecare dată când depistăm blocaje la nivelul serviciilor căutăm să le rezolvăm cât mai repede posibil, pentru că noi credem cu tărie că cetăţenii de oriunde trebuie să aibă posibilitatea de a comunica liber online."

Un oficial iranian a afirmat că demersul urmăreşte dezvoltarea pe plan local a tehnologiei de Internet şi crearea încrederii între popor şi Guvern.

Măsura a fost anunţată în ajunul manifestărilor care marchează cea de-a 31-a aniversare a Republicii Islamice.

Guvernul exercită un control strâns asupra presei tradiţionale - televiziune, radio şi ziare - dar a constatat, cu ocazia protestelor care au urmat realegerii contestate a preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad în iunie 2009, că opoziţia şi susţinătorii ei domină presa modernă, inclusiv reţelele de socializare precum Twitter şi Facebook.

×
Subiecte în articol: redactie