x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google îşi verifică angajaţii din China

Google îşi verifică angajaţii din China

19 Ian 2010   •   00:00

Compania Google investighează dacă angajaţii săi din China au avut vreun rol în atacul cibernetic de proporţii care a afectat motorul de căutare şi alte 34 de societăţi, potrivit specialiştilor, citaţi de Wall Street Journal.

Potrivit unei surse ce cunoaşte procedura, verificarea implicării angajaţilor face parte din elementele normale ale investigaţiei. Conform unei alte surse, Google consideră că atacul ar fi avut succes indiferent de prezenţa companiei în China.

Unora dintre cei 700 de angajaţi din China li s-a restricţionat accesul la reţea pe durata investigaţiei, a afirmat o persoană care deţine informaţii despre desfăşurarea verificărilor.

Potrivit Google, care a anunţat că nu-şi va mai cenzura motorul de căutare chinez în urma acestui incident, activităţile sale în China continuă. Compania are angajaţi în Shanghai, Beijing şi Hong Kong, care elaborează o serie de produse, inclusiv cele nedestinate pieţei chineze.

Atacul a generat divergenţe între compania Yahoo şi partenerul său Alibaba Group, una din cele mai importante companii online din China. Potrivit surselor, compania Yahoo s-a numărat între ţintele atacului. Alibaba Group a criticat Yahoo pentru sprijinirea publică a Google în acest conflict. "Declaraţiile (făcute de oficialii) Yahoo potrivit cărora (compania) «s-a aliniat» cu poziţia adoptată săptămâna trecută de Google au fost nesăbuite, ţinând cont de lipsa de dovezi", a declarat un purtător de cuvânt al companiei Alibaba.

×
Subiecte în articol: IT