Serviciul Google Street View intra intr-o noua etapa, cu accent pe detaliile business: imagini de interior. Pentru moment sunt oferite imagini panoramice, la 360 de grade, din restaurante, hoteluri, sa0li de fitness etc. Primele locatii alese sunt din SUA, Noua Zeelanda, Australia, Japonia, precum si din Paris si Londra (http://maps.google.com/).
Totusi, nu ar fi prima data cand Google ofera astfel de imagini. De cateva luni functioneaza Google Art Project, care ofera posibilitatea unor vizite virtuale la o serie de muzee importante de pe glob.
Serviciul Google Street View este disponibil oficial si pentru Romania din decembrie 2010, acoperind initial 8 orase. Proiectul local a fost pus la punct de ingineri romani angajati la centrul de cercetare si dezvoltare Google de la Zurich.
In mai 2007, Google a lansat serviciul “Street View', care permite plimbari virtuale prin diverse orase. Este vorba de un sistem de navigare cu imagini panoramice realizate la nivel de strada. Compania americana s-a folosit de masini pe care s-a montat cate un dispozitiv de fotografiere panoramica, echipamentul beneficiind si de un sistem de pozitionare globala (GPS).
Totusi, Street View a adus mari batai de cap compaiei americane pentru ca s-a dovedit ca masinile care fotografiau au colectat si parole, emailuri si alte informatii personale din retele wi-fi nesecurizate. La inceputului lui noiembrie 2010, Autoritatea americana pentru Telecomunicatii a anuntat initierea unei anchete impotriva Google in acest caz, astfel de “dosare' fiind deschise in mai multe tari impotriva gigantului american.
Pe piata romaneasca exista deja un concurent serios pentru Google Street View, respectiv proiectul “Norc' (www.norc.ro). Norc a fost dezvoltat de eXtreme Soft Group, o firma romaneasca, acoperind in momentul de fata zeci de localitati din Romania (inclusiv versiune 3D), plus zone din Austria, Cehia, Polonia, Rusia, Slovacia, Ungaria.