x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google Nexus–superphone

Google Nexus–superphone

de Alexandru Radescu    |    05 Ian 2010   •   00:00
Google Nexus–superphone
Sursa foto: ROBERT GALBRAITH/

Google a lansat ieri primul său telefon mobil, produs de taiwanezii de la HTC, fiind prezentat drept un "superphone". Din punct de vedere hardware, Nexus One (foto) a confirmat informaţiile "scurse" înainte de prezentarea oficială. Are un ecran tactil de 3.7 inci AMOLED (culori mai vii), cu o rezoluţie 800x400.

Procesorul este Snapdragon (Qualcomm) la 1GHz iar sistemul de operare open source Android a ajuns la v 2.1. Este echipat cu platformă GPS, busolă, asigură conectivitate Wi-Fi şi Bluetooth stereo. Vine cu card microSD de 4GB, funcţionează în reţea HSDPA şi are o memorie RAM de 512MB.

Cântăreste 130 de grame, are cameră foto de 5MP iar înregistrarea video este la 720x480 (20 fps).

Între noutăţi se numără: wallpaper animat, mai multă interacţiune la widget-uri, posibilitatea de a-ţi grava numele pe carcasă, 5 desktop-uri.

De asemenea, există comenzi vocale, atât pentru agendă cât şi pentru trafic, inclusiv pentru Google Earth. Are două microfoane, unul fiind destinat reducerii zgomotului de fond.

Terminalul este disponibil la operatorul T-Mobile din SUA iar din primăvară pentru Vodafone si Verizon (SUA). La "liber" poate fi comandat online de la Google (www.google.com/phone) la preţ de 529 de dolari, în timp cu abonament la T-Mobile costă 179 de dolari.

×
Subiecte în articol: IT