x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google prezintă astăzi propriul smartphone

Google prezintă astăzi propriul smartphone

05 Ian 2010   •   00:00

Grupul Google Inc. ar urma să prezinte marţi publicului propriul telefon mobil inteligent (smartphone), denumit Nexus One, produsul reprezentând intrarea companiei pe un segment de piaţă din ce în ce mai aglomerat, informează Agerpres.



Până acum, Google a spus puţine lucruri despre noul dispozitiv, confirmând doar că angajaţii săi au primit în urmă cu trei săptămâni telefonul pentru o ultimă serie de teste.

Analiştii se aşteaptă ca Google să prezinte marţi primele date concrete despre telefon, precum şi viziunea companiei despre modul în care ar trebui produse şi comercializate astfel de echipamente, la o conferinţă de presă organizată la sediul central al Google de la Mountain View, California.

În invitaţia trimisă participanţilor, Google susţine că, până acum, piaţa de telefonie mobilă a văzut doar 'începutul a ceea ce este posibil' să se realizeze cu sistemul de operare Android pentru telefoanele mobile, lansat de Google în 2007.

Potrivit unor diferite surse, Nexus One are un ecran touchscreen mare, o memorie flash de patru gigabytes, o cameră digitală de cinci megapixeli, precum şi ultima versiune 2.1 a sistemului de operare Android. Potrivit Gizmodo, blog specializat în domeniu, Nexus One va costa 530 de dolari fără abonament şi 180 de dolari cu un abonament de doi ani la T-Mobile.

Majoritatea telefoanelor mobile inteligente se comercializează pentru sume cuprinse între 50 şi 200 de dolari, graţie subvenţiilor oferite de operatorii de telefonie mobilă în schimbul unor abonamente care costă între 800 şi 1.000 de dolari pe an.

Fără sprijinul operatorilor, smartphone-urile ar costa între 400 şi 600 de dolari, un preţ pe care mulţi consumatori nu ar fi dispuşi să îl plătească, în special în condiţiile crizei.

×
Subiecte în articol: IT